Στο έλεος του κοροναϊού η Ευρώπη: Ένα βήμα πριν το lockdown η Βρετανία

23:45 19/9/2020 - Πηγή: In.gr

Στη Μεγάλη Βρετανία μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν στις 10, όμως αρκετοί νέοι συνέχισαν να διασκεδάζουν στους δρόμους του Νότιγχαμ.

Περίπου 13 εκατομμύρια, δηλαδή ένας στους πέντε Βρετανούς, ζει με περιοριστικά μέτρα, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 4.300 νέα κρούσματα. Η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και εθνικό lockdown για να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στην Ισπανία, οι στρατιωτικές σκηνές εμφανίστηκαν πάλι μπροστά

από νοσοκομεία της Μαδρίτης. Με περισσότερα από 11.000 νέα κρούσματα μόνο την Πέμπτη, η Ισπανία βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και οι αυστηροί περιορισμοί επιστρέφουν.

Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι 850 χιλιάδες άνθρωποι στην περιφέρεια της Μαδρίτης θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μόνο προς την εργασία, το σχολείο ή το νοσοκομείο.

Στη Γαλλία, ο υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ είναι ένα από τα 13.000 και πλέον νέα κρούσματα που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Σε αρκετές πόλεις, όπως Λυών, Μασσαλία και Νίκαια απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, ενώ μπαρ και εστιατόρια κλείνουν νωρίτερα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
Keywords
Τυχαία Θέματα