Μητσοτάκης σε μαθητές: Είναι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια – Να χαίρεστε τις εμπειρίες του σχολείου

09:41 11/9/2019 - Πηγή: In.gr

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στον αγιασμό.

https://tv.in.gr/uploads/20190911/094529_11_09_2019-09_32_ert_hd.mp4

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αρκετούς μαθητές του δημοτικού σχολείου, δασκάλους και γονείς ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στο Γαλάτσι για να γιορτάσω μαζί σας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μίας χρονιάς που θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά και σε 5.500 νηπιαγωγεία σε  της χώρας,

με  δασκάλους καθηγητές και βιβλία στη θέση τους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρωτάκια του δημοτικού και στα παιδιά του νηπιαγωγείου. «Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους και να ακούτε τους γονείς σας».

https://tv.in.gr/uploads/20190911/095655_11_09_2019-09_51_ert_hd.mp4

Αναφερόμενους στους δασκάλους είπε ότι εκτιμά το έργο τους και σημείωσε πως θα κάνει ότι μπορεί η Πολιτεία για την ενίσχυσή τους.

Ειδικά στους δασκάλους , να ξέρουν πόσο εκτιμούμε το πολύ δύσκολο έργο τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα μεταβεί στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170Ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Σε Λέρο και Κάλυμνο η υπ. Παιδείας

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από την Λέρο η υπουργός θα αναχωρήσει με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο “Νικηφόρειο” ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρευρεθεί στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα παραστεί στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου .

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας θα παραβρεθεί στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα