Στις φυλακές Ναυπλίου ο γνωστός ενεχυροδανειστής

10:54 5/12/2018 - Πηγή: In.gr

Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρθηκε ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος ο οποίος βρισκόταν μέχρι χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν στη μεταφορά του ενεχυροδανειστή στις φυλακές Ναυπλίου όπως ήταν προγραμματισμένο καθώς υπήρξε διαφωνία στο θέμα της προφυλάκισης μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Μετά και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν χθες, με την υπόθεση της «λαθρεμπορίας χρυσού» , η ανακρίτρια

ζήτησε την ανάκληση των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης ισάριθμων κατηγορουμένων ωστόσο η εισαγγελία δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων.

Ως εκ τούτου, ο γνωστός ενεχυροδανειστής μεταφέρθηκε το πρωί στις φυλακές του Ναυπλίου περιμένοντας πλέον την εξέλιξη του θέματος. Το αίτημα αποφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Πολιτική κόντρα

Η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πολιτική κόντρα αφού από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γίνεται γνωστή η υπόθεση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να γνωρίζει κάτι από το περιεχόμενο της δικογραφίας, έσπευσε να υιοθετήσει το κατηγορητήριο.

Στελέχη της ΝΔ σημείωναν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεση, καθώς δε σχολιάζει υποθέσεις που βρίσκονται ακόμη στη Δικαιοσύνη, αλλά σημείωναν ότι ενώ η η δίωξη βρισκόταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αυτή από το βήμα της Βουλής με στόχο να τη χρησιμοποιήσει για να κερδίσει πόντους στην πολιτική αντιπαράθεση. «Οι εξελίξεις τον διαψεύδουν πανηγυρικά και σε αυτό το θέμα» προσέθεταν γαλάζια στελέχη, θέλοντας να αποδομήσουν συνολικά την ρητορική του πρωθυπουργού περί επιτυχιών της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στη στη ΝΔ τόνισαν: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το σχόλιο πηγών της ΝΔ περί φιάσκου για την υπόθεση του Ριχάρδου. Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού; Αυτή είναι η δήθεν έγνοια τους για την ανομία και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας; Λίγη περισσότερη υπομονή και εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές δε θα έβλαπτε…

Keywords
Τυχαία Θέματα