Σκωτία και Ουαλία επιβάλλουν καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα – Οργή Θεοχάρη

17:32 2/9/2020 - Πηγή: In.gr

Περιοριστικά μέτρα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας, προκαλώντας οργή στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες πτήσεων που φτάνουν στη Σκωτία απευθείας από την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε 14ημερη καραντίνα. Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να ισχύει από τις 4 το πρωί (τοπική ώρα) της Πέμπτης 3ης Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές της Σκωτίας ανέφεραν ότι υπήρξε «σημαντική αύξηση» των εισαγόμενων στη Σκωτία κρουσμάτων κοροναϊού από την Ελλάδα.

Πολλοί Σκωτσέζοι που απόλαυσαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα γυρνούν στην πατρίδα τους με κοροναϊό. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ένας επιβάτης μιας πτήσης από τη Ζάκυνθο στη Γλασκώβη στις 23 Αυγούστου.

Το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο ισχύει προς το παρόν μόνο για τη Σκωτία και όχι για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία).

Ωστόσο, η Ουαλία αποφάσισε να βάλει σε καραντίνα όσους επιβάτες έρχονται από τη Ζάκυνθο.

Οργή Θεοχάρη

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την ενόχλησή του μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του BBC. Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να είναι ασφαλείς τόσο οι κάτοικοι της χώρας όσο και οι επισκέπτες.

Μιλώντας στο BBC Breakfast ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα «έχει πολύ χαμηλότερο αριθμό μολύνσεων σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες στην Ευρώπη» κι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκων ήταν 14 την περασμένη εβδομάδα.

Θετικός στον στον κοροναϊό βρετανός σούπερ σταρ

Ο 24χρονος Άνταμ Κόλαρντ, ο οποίος συμμετείχε στο δημοφιλές βρετανικό ριάλιτι «Love Island» το 2018, δημοσιοποίησε μέσω Instagram ότι είναι θετικός στον ιό, ενώ παρομοίασε τα συμπτώματά του σαν ένα «βαρύ hangover».

Keywords
Τυχαία Θέματα