Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Εκαναν ό,τι μπορούσαν και πήραν αναβολή από την ΕΕΑ

16:38 19/12/2019 - Πηγή: In.gr

ΠΑΟΚ και Ξάνθη, δια των εκπροσώπων τους, βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού το πρωί της Πέμπτης, για να δώσουν εξηγήσεις, για τη μεταξύ τους διοικητική σχέση, που αποκάλυψε το One Channel. Η ακρόαση στα γραφεία της ΕΕΑ ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00 σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 10/01.

Η υπόθεση είναι σοβαρή. Και αυτό το αντιλαμβάνονται άπαντες. Και κυρίως

οι εμπλεκόμενοι. ΠΑΟΚ και Ξάνθη, βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά τις αποκαλύψεις του One Channel για το «κανάλι» που τους συνδέει με την οικογένεια Σαββίδη. Μια πυκνή σκιά πολυιδιοκτησίας. Οι δύο ΠΑΕ βρίσκονται απολογούμενες. Και γνωρίζουν ότι τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αμείλικτα.

Προσπαθούν, λοιπόν, να βρουν χρόνο. Μήπως καταφέρουν να προετοιμάσουν την αμυντική πολιτική τους. Και στο πλαίσιο αυτό, επέδειξαν μεγάλη σπουδή, για να αναβάλλουν για όσο περισσότερο καιρό γίνεται την εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι (12:00) της Πέμπτης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που παρέστησαν στην εκδίκαση, ζήτησαν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο οι εκπρόσωποι ΠΑΟΚ και Ξάνθης εμφανίστηκαν με μία ατζέντα κωλυμάτων, τα οποία προκαλούν απορίες. Και κυρίως μεγαλώνουν τα σύννεφα.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Γενικώς οι δύο ΠΑΕ φαίνεται ότι είχαν προαποφασίσει να αναβάλλουν την εκδίκαση της υπόθεσης για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται. Πώς αλλιώς μπορεί να αξιολογηθεί το γεγονός ότι την Ξάνθη εκπροσωπεί δικηγόρος (Δασκαλάκης) που επιστρέφει από το εξωτερικό στις 24/12; Είναι ποτέ δυνατόν να επιλέγεται από μία εταιρεία δικηγόρος που απουσιάζει στο εξωτερικό για τέτοια υπόθεση; Είναι εθιμοτυπικά ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ξάνθη ή απλώς ήθελαν ένα δικηγόρο για να «χρησιμοποιήσουν» το κώλυμά του;​ Απορίες απολύτως λογικές, αλλά δίχως απόκριση…

Αλλά δεν τελειώσαμε. Ο Γιώργος Στράτος (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ξάνθη) εκπροσωπώντας σήμερα την Ξάνθη στην ΕΕΑ, υποστήριξε πως για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους δεν μπορεί και ο ίδιος να προχωρήσει η διαδικασία (σ.σ. ούτε σήμερα ούτε κάποια από τις ημέρες που αντιπρότεινε ο Ολυμπιακός). Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕΑ εάν παρίσταται στη διαδικασία ως μέλος του ΔΣ της Ξάνθης, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως παρίσταται ως δικηγόρος.

ΖΗΤΗΣΕ… ΧΡΟΝΟ Ο ΠΑΟΚ

Φυσικά στο παιχνίδι τον καθυστερήσεων πρωταγωνιστής ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου, υποστήριξαν πως θέλουν έναν ικανό χρόνο για να προετοιμαστούν, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ζητούσε να πέσει φως στην υπόθεση, λόγω σοβαρότητας των καταγγελιών και πως αυτό που γίνεται είναι εις βάρος των καταγγελλομένων, κάτι που έχει υποστηρίξει προ ημερών και η Ξάνθη.

Είναι σαφές ότι η σπουδή για αναβολή της υπόθεσης αφήνει έκθετους, ΠΑΟΚ και Ξάνθη και δείχνει κάτι για τις προθέσεις τους. Καθώς αντί να πουν πως είμαστε «καθαροί» και όλα στο φως τώρα, κάνουν… καθυστερήσεις. Με την πρώτη συνεδρίαση να μην δείχνει σημάδια «καθαρού τοπίου», αλλά ότι οι δυο ΠΑΕ είναι σαν να προσπαθούν να αποφύγουν το θέμα, να το πάνε πιο μακριά για να κερδίσουν χρόνο. Ή και να βρουν μια «αλήθεια» που τους διαφεύγει…

* Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Δημήτρης Καρπετόπουλος και Ιωάννης Χατζησαββάογλου, οι οποίοι αιτήθηκαν να γίνει ακόμα και αύριο έκτακτη συνεδρίαση, αλλά οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ (Μπίρδας, Μαυρομμάτης) ανέφεραν πως έχουν δικαστήριο.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟY

1. α) Κλήση σε ακρόαση των ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ”, για παραβίαση των άρθρων 69 παρ. 3, 6, 12 ν.2725/1999 και 77Α παρ. 3, 5, 6 ν.2725/1999 και “ΠΑΟΚ” για παραβίαση του άρθρου 69 παρ. 9, 12 ν.2725/1999.
β) Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.” για την υποστήριξη της καταγγελίας της σε βάρος των ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ” και “ΠΑΟΚ”.
ΑΝΑΒΟΛΗ για Παρασκευή 10.01.2020 και ώρα 10:00 π.μ.

2. Αίτηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003 περί ανακλήσεως της από 29.11.2019 αποφάσεως της Επιτροπής, για κατάπτωση των εγγυητικών της επιστολών.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Τζουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα