Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω!

17:38 22/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ο τίτλος του σημερινού σημειώματός μου αφιερώνεται, χωρίς φόβο και πάθος, στον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Το προχτεσινό φωτογραφικό στιγμιότυπο, όπου ο δικός μας υπουργός Εξωτερικών όχι μόνον σφίγγει γερά το χέρι του ανεκδιήγητου και μονίμως προκλητικού και αθυρόστομου Τούρκου ομολόγου του Μελβούτ Τσαβούσογλου, αλλά επιπλέον, καμαρώνει σαν φουσκωτή μελεαγρίδα (γαλοπούλα), για τη συνάντησή του με το διπλωματικό alter ego του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σαν να πανηγυρίζει πριν

από τις συνομιλίες μαζί του, για το τελικό Βατερλό αυτής της συνάντησης, για το οποίο 100% ευθύνεται ο κ. Κατρούγκαλος.

Τα λόγια του κ. Κατρούγκαλου θα μείνουν στην ιστορία, ως μνημείο επιπολαιότητας (για να μη προχωρήσουμε σε χαρακτηρισμούς που συνδέονται με κολάσιμες μειοδοτικές υποχωρήσεις)…

Είπε λοιπόν ο έμπλεος ευτυχίας για τη συνάντηση με τον προκλητικό και αμετροεπή Τούρκο Υπ. Εξ.:

– «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, αναγνωρισμένα από το δίκαιο της θάλασσας, που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές». Η άποψη αυτή θα ήταν απευθυντέα και ληψιδεής, σύμφωνα με τη νομική ορολογία, μόνον προς καλόπιστους συνομιλητές και όχι βέβαια προς τον κ. Τσαβούσογλου.

Η αντιπολίτευση

Με άλλα λόγια, ο κ. Κατρούγκαλος συμπεριφέρθηκε ως …νομικός σύμβουλος (και μάλιστα με πανεπιστημιακή τήβενο) στην πειρατική βουλιμία του ημιδικτατορικού τουρκικού καθεστώτος. Και το χειρότερο: από εμφανή προπέτεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ προκατέλαβε τον Τούρκο ομόλογό του, πριν αυτός διατυπώσει τις γνωστές απειλές για γεωτρήσεις, μέσα στην ίδια την κυπριακή ΑΟΖ, με όλα βεβαίως τα απειλητικά μιλιταριστικά στολίδια από τον Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, εναντίον της εθνικής μας κυριαρχίας.

Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση ν’ αντιπαραθέσω σ’ αυτές τις επιπολαιότητες την ορθότατη διπλωματική εκτίμηση του κυρίου Γιώργου Κουμουτσάκου, Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία είναι αδιανόητο «μια κυβέρνηση, που βρίσκεται σε αποδρομή, να στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων, από σταθερές θέσεις της Ελλάδας, ανοίγοντας έτσι επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα».

Παρομοίως, ορθότατη είναι και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου που τόνισε: «Έχουμε ζητήσει να μη προωθηθεί κανένα σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής, από τη διμηνίτικη ή πενταμηνίτικη κυβέρνηση Τσίπρα, χωρίς να έχει προηγηθεί σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Κερκόπορτες

Από τις παραπάνω δηλώσεις και των δύο κομματικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, κρατώ την επισήμανσή τους ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, ακολουθώντας πιστά την περιφρονητική στάση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά (με την επαίσχυντη (α)Συμφωνία των Πρεσπών), έναντι του ελληνικού λαού και του ΕΣΕΠ, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την πατριωτική-δημοκρατική αξιοπρέπεια.

Και ανοίγουν διάπλατα όχι μόνον μικρές κερκόπορτες αλλά ολόκληρες κεντρικές καστρόπορτες δουλικού προσκυνήματος, στους μόνιμους ταραξίες της ανατολικής ακτής του Αιγαίου.

Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anatolu έσπευσε να πανηγυρίσει για την επιπόλαια, ή εσκεμμένη αυτή κίνηση…φιλίας προς τους διεκδικούντες το παγκόσμιο σκήπτρο του πιο απάνθρωπου ισλαμικού φονταμενταλισμού με έκδηλο τον δικτατορικό του χαρακτήρα.

Συνήγορος του διαβόλου:

Και κλείνει και το σημερινό μου σημείωμα με τη θλιβερή διαπίστωση, ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος δίνει την εντύπωση ότι έχει αναλάβει εργολαβικά τα καθήκοντα του συνηγόρου του διαβόλου και με προγενέστερες γεμάτες από προπέτεια δηλώσεις του, όπως αυτή, σύμφωνα με την οποία οποιοδήποτε ολίσθημα των Σκοπιανών αναφορικά με το όνομα και την εθνότητα θα επισημαίνεται και θα … διορθώνεται με πνεύμα συνδιαλλαγής!

Δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος θεωρεί φυσικό, η μειοδοτική και άκρως επιπόλαια (α)Συμφωνία των Πρεσπών, να έχει ως επακόλουθο τις σκοπιανές ασχήμιες, όπως το περίπτερο των Σκοπίων στην Έκθεση του Βερολίνου με τα «Μακεδονικά κρασιά»…

Κοντολογίς: Ο μόνος τρόπος, για την αποκατάσταση της πολιτικής αξιοπρέπειας της σημερινής κυβέρνησης-κουρελούς είναι να εγκαταλείψει τους εναγκαλισμούς με την απασφαλισμένη χειροβομβίδα της Ερντογανικής Τουρκίας και να παύσει να πραγματοποιεί, με εθελόδουλα όργανά της και ερήμην του Ελληνικού λαού, μειοδοτικές συμφωνίες.

Αρκετά τραυματικές εμπειρίες έχουμε αποκομίσει από την …εξαίσια διπλωματία της ανευθυνότητας: «Πρώτα υπογράφουμε και μετά κυνηγάμε καταϊδρωμένοι τις καταστροφές μας»!

Keywords
Τυχαία Θέματα