Σε νέα δίκη για τους πλειστηριασμούς ο Λαφαζάνης – Ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης από Μίκη και Γλέζο

13:02 6/1/2020 - Πηγή: In.gr

Πριν καλά καλά προλάβει να μπει ο καινούργιος χρόνος οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αντώνης Μαυρομμάτης και οι Λεωνίδας και Ηλίας Παπαδόπουλος βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα δίκη, την Τετάρτη 8/1 στη Σχολή Ευελπίδων, στις 9 π.μ, κτίριο 12, Αίθουσα 4, από το τμήμα της Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών για υποθέσεις για κινητοποιήσεις κατά πλειστηριασμών.

Μετά τη δίκη κατά του Παν. Λαφαζάνη που

προκλήθηκε από μήνυση για παρεμπόδιση πλειστηριασμού, η οποία ωστόσο λόγω απουσίας όλων των μαρτύρων κατηγορίας, ανεβλήθη για τις 20/6/2020, ακολούθησε τώρα νέο κλητήριο θέσπισμα κατά του Παν. Λαφαζάνη προκειμένου να δικαστεί στις 8/1/2020 από το τριμελές πλημμελειοδικείο για άλλες υποθέσεις κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με τους συναγωνιστές του Παπαδόπουλο Λεωνίδα, Παπαδόπουλο Ηλία (“ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”) και τον Μαυρομμάτη Αντώνη κατηγορούνται ότι παραβίασαν… το μισό Ποινικό Κώδικα και ειδικότερα 21 συνολικά άρθρα του.

Μεταξύ των κατηγοριών κατά του Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του καταγράφονται, πλην της παρεμπόδισης πλειστηριασμών και κατηγορίες για φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκηση βίας και βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς απευθύνουν κάλεσμα «την Τετάρτη 8/1/2020 στη Σχολή Ευελπίδων στις 9 π.μ, κτίριο 12, αίθουσα 4 να δώσουμε μαζική αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία και στις πολιτικές διώξεις, που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές και ανοίγουν δρόμους για ακόμα σκοτεινότερες».

Δείτε το κλητήριο θέσπισμα που επιδόθηκε στον Παν. Λαφαζάνη: Ηχηρό μήνυμα στήριξης από τον Μίκη Θεοδωράκη

Εν όψει αυτής, αλλά και όλων των άλλων δικαστικών μαχών που περιμένουν τον κ. Λαφαζάνη, ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης.

«Τον Νοέμβριο του 2017 δήλωνα ότι διαβάζω στον τύπο τα σχετικά με τους πλειστηριασμούς «με αληθινή ντροπή, γιατί έχω παγιδευτεί λόγω της ηλικίας μου στον ρόλο του παρατηρητή μιας εθνικής τραγωδίας.

Διότι με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής του ταυτότητας.

Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η τόσο προκλητική ενέργεια που κηλιδώνει τον Λαό μας ανεπανόρθωτα» ανέφερε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

«Δύο χρόνια μετά, δυστυχώς δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι, ενώ σήμερα δικάζονται κάποιοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν την διενέργεια τέτοιων πλειστηριασμών.

Είμαι στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και όποιου άλλου αγωνίζεται για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη» καταλήγει.

Στο πλευρό του και ο Μανώλης Γλέζος

Επίσης, στο πλευρό του κ. Λαφαζάνη στέκεται και ο Μανώλης Γλέζος.

«Την Τετάρτη 30/10/2019 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, οδηγείται σε δίκη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών. Δώδεκα άρθρα του Ποινικού Κώδικα θεώρησαν ότι παραβίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για αυτή του τη δράση. Αυτό όμως που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτό που επιδιώκουν με αυτή την πολιτική δίωξη, είναι να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία, την αλληλεγγύη, να μας σύρουν σε ένα καθεστώς φόβου. Αυτή η δίωξη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη. Απαράδεκτη πολιτικά και δικονομικά Στοχεύει στην καρδιά της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών» είπε για να συμπληρώσει πως:

«Θα πρέπει κάθε πολίτης, πέρα από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική κομματική προσέγγιση, να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέρα από την πανηγυρική του αθώωση, θα είναι πλήγμα στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Φυσικά στέκομαι στο πλευρό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα