Ρόδος: Θα μπορούσε να σωθεί – Την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα

23:19 5/12/2018 - Πηγή: In.gr

Φρίκη προκαλεί η μαρτυρία του 19χρονου Αλβανού ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας τελέσθη σήμερα στο Διδυμότειχο, από όπου προερχόταν η 21χρονη.

Το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι της Ρόδου άναψαν από ένα κεράκι στη μνήμη της άτυχης κοπέλας στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή.

Όπως ανέφερε ο 19χρονος, η νεαρή κοπέλα τους ζητούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, όμως εκείνοι δεν την άκουγαν κι

αποφάσισαν να την πετάξουν νεκρή στη θάλασσα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα στο σπίτι στη Λίνδο, αλλά εκείνη αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του 21χρονου Ροδίτη. Τότε εκείνος θύμωσε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.

Όπως αναφέρει η νεαρή του παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά ο 21χρονος αποφάσισε να την πετάξουν στη θάλασσα ζωντανή.

«Με το θύμα είχαμε γνωριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, συναντηθήκαμε την προηγουμένη του συμβάντος και συνευρεθήκαμε. Εκείνη τη μέρα είχαμε κανονίσει πάλι να συναντηθούμε» λέει ο 19χρονος στην απολογία του σύμφωνα με πληροφορίες και συνεχίζει:

«Η Ελένη μού είχε ζητήσει να φέρω κι έναν φίλο μου. Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε και ο φίλος μου θύμωσε και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Η Ελένη μάς παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεπα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: «Πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε. Τελικά, φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα, στους Πεύκους…».

Οι δύο κατηγορούμενοι κατηγορούν ο ένας τον άλλο για την δολοφονία της 21χρονης, ενώ οι απολογίες τους την Παρασκευή αναμένεται να δώσουν φως στην υπόθεση. Ο 21χρονος Ροδίτης, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία

Συγγενείς, φίλοι και δεκάδες κάτοικοι από το Διδυμότειχο αποχαιρέτησαν το πρωί της Τετάρτης την Ελένη Τοπαλούδη.

Η ιστορία της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο συγκλόνισε το πανελλήνιο και πλήθος κόσμου θέλησε να την συντροφεύσει την τελευταία της κατοίκια.

Η σορός της άτυχης κοπέλας έφτασε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Δημόκριτος και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε για το τελευταίο της ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Διδυμότειχο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της φοιτήτριας οι οποίοι συντετριμμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένεια.

Στον Ιερό Ναό βρίσκονται από νωρίς το πρωί φίλοι της κοπέλας αλλά και κάτοικοι του Διδυμότειχου που την γνώρισαν μέσα από την τραγική της ιστορία και θέλουν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Κεριά στη μνήμη της άτυχης κοπέλας

Δεκάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες κάθε ηλικίας, βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στον χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε και άναψαν κεριά στη μνήμη της. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής «Πεύκων» της Λίνδου σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Στον παραλιακό χώρο όπου βρέθηκε το πτώμα της φοιτήτριας τελέστηκε τρισάγιο από τον εφημέριο της Λίνδου, αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Λίγκα, για την ανάπαυση της ψυχής της Ελένης Τοπαλούδη.

Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι συγκλονισμένη και οργισμένη από το στυγερό αυτό έγκλημα, το οποίο «πάγωσε» ολόκληρο το πανελλήνιο. Χαρακτηριστικό στοιχείο της αγανάκτησης του κόσμου, ήταν οι αντιδράσεις των πολιτών που βρέθηκαν χθες έξω από τα Δικαστήρια και οι οποίοι αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο τους φερόμενους ως δολοφόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα