Ρόδος : Στο φως μαρτυρίες για το προφίλ των κατηγορουμένων

23:15 11/12/2018 - Πηγή: In.gr

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για το παρελθόν των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο.

Το μοιραίο βράδυ, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως αναζήτησαν μια άλλη κοπέλα πριν απευθυνθούν στην Ελένη και περάσουν να την πάρουν από το σπίτι της.

Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα που ζει από θαύμα, τα δύο αγόρια είχαν περάσει από το σπίτι της εκείνο το βράδυ. Ωστόσο η κοπέλα για καλή της τύχη ήταν με την μητέρα της κι όχι μόνη της.

«Την ίδια μέρα που σκότωσαν το κοριτσάκι είχαν έρθει λίγες ώρες πριν σπίτι μου. Ήρθαν

στο σπίτι μου και με ψάχνανε γιατί προφανώς ο Α… νόμιζε ότι εγώ έμενα ακόμη μόνη μου, ενώ είχε γυρίσει η μητέρα μου», αναφέρει στον ΑΝΤ1 η κοπέλα. «Νιώθω πολύ τυχερή που δεν ήμουν εκεί γιατί ένας θεός ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί».

«Είχα πάθει ένα μεγάλο σοκ. Αυτό με βαραίνει παρά πολύ, δηλαδή ότι θα μπορούσα να είμαι στη θέση της κοπέλας. Μπορεί να περίμενα άλλα πράγματα από τον Α… δηλαδή να δείρει άτομο σε υπερβολικό σημείο, να το στείλει σε νοσοκομείο. Το να σκοτώσει δεν το περίμενα ποτέ! Ειλικρινά ποτέ!» λέει η κοπέλα.

«Άνοιξαν» τα στόματα στο νησί

Σύμφωνα με την κοπέλα, οι δύο φίλοι συνήθιζαν να μοιράζονται κορίτσια και όπως αποκαλύπτει συγκλονισμένη, ο 21χρονος είχε προσπαθήσει με ιδιαίτερη επιμονή να την πείσει να βρεθούν έξω από ένα σχολείο.

Στις 23 Νοεμβρίου ήταν η πρώτη τους συνομιλία. Εκείνη αρνήθηκε. Την επόμενη μέρα όμως την ξανακάλεσε.

Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα:

– Έλα στο 2ο
– Γιατί να έρθω;
– Για να με γνωρίσεις
– Δε θέλω να σε γνωρίσω
– Να σε πάρω άλλη φορά; Πιο μετά;
– Όχι καλύτερα να μη με πάρεις.
– Γιατί κούκλα; Με το αγόρι σου είσαι;
– Δεν είμαι με το αγόρι μου, με την φίλη μου είμαι.
– Εντάξει, γιατί να μη σε ξαναπάρω;
– Γιατί έχω σχέση και δεν ασχολούμαι και δε σε ξέρω κιόλας.
– Δε θέλεις;
– Δε θέλω.
– Εγώ όμως θέλω.
– Εντάξει, δεν γίνεται με το ζόρι.
– Να πάμε καμιά βόλτα, να γνωριστούμε.
– Σου απάντησα. Δεν θέλω!

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν, η κοπέλα είπε στον ΑΝΤ1:

«Στις 26 Νοεμβρίου είχα δεχτεί το τελευταίο μήνυμα από τον 21χρονο… Στις 27 μάθαμε ότι βρέθηκε νεκρή η κοπέλα και όταν μάθαμε ότι ήταν αυτοί πάθαμε σοκ».

Νέα μαρτυρία για τρίτο πρόσωπο

Το ενδεχόμενο να υπάρχει και τρίτο άτομο στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, Ελένης Τοπαλούδη, ερευνάται πλέον σοβαρά από τις Αρχές, τη στιγμή που αυξάνονται οι μαρτυρίες προς αυτή την εκδοχή.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στην περιοχή του σπιτιού της κοπέλας, κατά τη μοιραία συνάντηση, που έγινε στις 11:30 με 11:45 το βράδυ, από το λευκό βαν κατέβηκαν δύο άτομα για να συναντήσουν την 21χρονη, ενώ αναγνώρισε ως έναν εξ’ αυτών τον 19χρονο.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, παράλληλα, ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε ότι στο φορτηγάκι παρέμεινε ένα ακόμη άτομο.

Ξυλοδαρμός 19χρονου στις φυλακές

Θύμα ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε στις φυλακές του Αυλώνα όπου κρατείται ο 19χρονος Αλβανός. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά το περιστατικό διέταξε την άμεση μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα για λόγους της προσωπικής του ασφάλειας.

Το περιστατικό -για το οποίο επίσης διατάχθηκε έρευνα για ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες- συνέβη το απόγευμα της Κυριακής και μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο. Στις εικόνες διακρίνεται ο 19χρονος κατηγορούμενος για τον φόνο της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη να κάθεται σε ένα στρώμα, περικυκλωμένος από άλλους κρατούμενους οι οποίοι του επιτίθενται φραστικά και σωματικά.

«Πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε»

«Πήρε το ελάχιστο από ότι του αξίζει» ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ένας από τους νεαρούς που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι συμμετείχαν επτά άτομα, τα οποία και μπήκαν στον χώρο που βρισκόταν ο 19χρονος κατηγορούμενος. «Δεν παραβιάσαμε καμία πόρτα.

Η πόρτα ανοίγει για τα φάρμακα, το πρωινό, το μεσημεριανό. Μην εστιάζουμε εάν ήμασταν επτά άτομα. Δεν συμμετείχαν και οι επτά. Ήταν δύο-τρεις Ρομά, ήταν και Αλβανοί» είπε.

«Να μη γίνουμε ζούγκλα»

Ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας, την οποία δολοφονήθηκε στη Ρόδο, καταδίκασε το λιντσάρισμα που δέχτηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος στις φυλακές.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, λέγοντας πως αυτές οι συμπεριφορές είναι κατακριτέες.

Έστειλε, ωστόσο, και το δικό του μήνυμα τονίζοντας ότι οι γονείς των παιδιών που αφαίρεσαν τη ζωή της κόρης του, έπρεπε να έχουν προσέξει τη συμπεριφορά των παιδιών τους νωρίτερα πηγαίνοντας τα σε έναν ειδικό.

«Αλίμονο αν πάμε να γίνουμε μια κοινωνία ζούκλας. Συμμερίζομαι την οικογένεια του 19χρονου», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα