Ρόδος : Μαρτυρία-«βόμβα» για τον θάνατο της άτυχης φοιτήτριας

18:29 3/12/2018 - Πηγή: In.gr

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, με τις Αρχές να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στη λύση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αφού δεν προκύπτουν στοιχεία για ατύχημα ή αυτοχειρία.

Στο σώμα της άτυχης κοπέλας, εκτός από τα σημάδια τα οποία προκλήθηκαν από τα βράχια ή τη θάλασσα, υπάρχουν και σημάδια στραγγαλισμού.

Ο άγνωστος δράστης, όπως προκύπτει από την ιατροδιαστική εξέταση προφανώς επιχείρησε να στραγγαλίσει την

21χρονη και στη συνέχεια την πέταξε στην θάλασσα νομίζοντας ότι είναι νεκρή.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται υλικό από κάμερες με τις τελευταίες κινήσεις της 21χρονης, ενώ ήδη έχουν κληθεί για κατάθεση τρία άτομα. Από αυτά, οι δύο έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Αίσθηση προκαλεί και η μια μαρτυρία ενός συμφοιτητή της άτυχης κοπέλας, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δυο μέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας, τον πλησίασε κάποιος στο πανεπιστήμιο και τον ρώτησε αν έχει δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα με την οποία έκαναν αρκετή παρέα τον τελευταίο καιρό.

Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη.

Πατέρας 21χρονης: «Ρωτάω το ‘’γιατί’’»

Με δάκρυα στα μάτια και με φωνή τρεμάμενη, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, αποκαλύπτει τις τελευταίες της στιγμές με την οικογένεια της και τα σχέδια της για τις γιορτές.

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας την είχαν δει τελευταία φορά τέλη Αυγούστου, όπου και την πήγαν στο λιμάνι από το Διδυμότειχο για να επιστρέψει στη Ρόδο.

Η 21χρονη φοιτήτρια είχε κλείσει εισιτήρια για τις 16 Δεκεμβρίου για να γυρίσει στο Διδυμότειχο και να δει την οικογένεια της, όπως αναφέρει ο πατέρας της στο OPEN.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είχαν παρατηρήσει κάτι στη συμπεριφορά της κόρης τους που να τους ανησυχούσε, ενώ θεωρεί πως πιθανότατα πίσω από τη δολοφονία της κρύβεται κάποιο φιλικό της πρόσωπο.

Πηγαίνοντας στο σπίτι που διέμενε στο νησί η άτυχη κοπέλα, ο πατέρας της αποκάλυψε ότι το πλυντήριο ήταν αναμμένο και η κούπα του καφέ μισοάδεια, με τον ίδιο να κάνει υποθέσεις ότι η νεαρή έφυγε από το σπίτι βιαστικά.

Σύμφωνα άλλωστε και με μαρτυρία μια φίλης της κοπέλας, κάποιο άτομο εκείνο το μοιραίο βράδυ χτύπησε την πόρτα της άτυχης 21χρονης.

«Είμαι αισιόδοξος για μια ηθική ικανοποίηση της οικογένειας μου» είπε ο άτυχος πατέρας έχοντας εμπιστοσύνης στις Αρχές.

«Το κορίτσι μου δεν ήταν πουθενά ανακατεμένο, ήταν άψογο απέναντι σε όλους» ανέφερε ο πατέρας.

Συγκλονίζει η μητέρα της φοιτήτριας

«Την αναγνώρισε ο μπαμπάς της. Γκρεμιστήκαν τα πάντα, ούτε μισή ζωή δεν έχω, είμαι πεθαμένη, έχω θυμό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας έκανε το παιδί μου; Τι μένος ήταν αυτό, γιατί τι σας έκανε και την πετάξατε ζωντανή στη θάλασσα; Είχε όνειρα το παιδί μου. ΄Ηθελε να κάνει τη ζωή της καλύτερη και έκαναε πράγματα γι αυτό, τα είχε όλα προγραμματισμένα» είπε η μητέρα της κοπέλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση αν υποψιάζεται κάποιον για τη δολοφονία της κόρης της, η ίδια απάντησε: «Πού να πάει το μυαλό μου; Δεν πάει πουθενά…. Στο Διδυμότειχο έχουμε μία πολύ καλή φήμη ως οικογένεια και εγώ και ο πατέρας της. Είμαστε εκπαιδευτικοί, ο πατέρας της είναι αντιδήμαρχος, δεν έχουμε έχθρες, είμαστε άτομα με αξιοπρέπεια, έχουμε φιλότιμο, ανιδιοτέλεια και αξίες ηθικές».

Όσο για το αν η 21χρονη διατηρούσε κάποιον ερωτικό δεσμό, η μητέρα της απάντησε: «Είχε πολλές φίλες κατά διαστήματα για σχέση δεν μου είχε πει κάτι. Αν υπήρχε θα μου το έλεγε. Δεν ήμουν η μάνα που θα την μάλωνε αν είχε κάποια σχέση, ίσα – ισα την παρότρυνα να έχει μία σχέση γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό, καθώς η ζωή αγαπιέται με τα συναισθήματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η ίδια είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά για την κόρη της το τελευταίο διάστημα, απαντά: «Την είχαμε μάθει να εξωτερικεύει τα πάντα. Ίσα – ίσα φαινόταν πολύ καλά, πήγαινε για ψώνια, βόλτες, μου έστελνε μηνύματα στο messenger».

Keywords
Τυχαία Θέματα