Ρέγκλινγκ : Μετά το 2022 η επιστροφή στα επίπεδα του 2019

01:20 10/7/2020 - Πηγή: In.gr

Για αυξημένη αβεβαιότητα που θα συνεχίσει να υφίσταται και την επόμενη χρονιά, έκαναν λόγο οι Μάριο Σεντένο, Πάολο Τζεντιλόνι και Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Θα ήταν ακόμη χειρότερη»

Την πεποίθηση ότι «η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη» εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού εάν δεν είχαν δοθεί γρήγορες και αποφασιστικές πολιτικές απαντήσεις εξέφρασε ο Μάριο Σεντένο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του τελευταίου Eurogroup του οποίου προέδρευσε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στις

θερινές προβλέψεις της Κομισιόν και τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν πως η ευρωζώνη εισήλθε σε ύφεση χωρίς προηγούμενο το δεύτερο τρίμηνο», συμπληρώνοντας ότι «η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει, αλλά είναι νωρίς για χαλάρωση»

«Η αβεβαιότητα παραμένει ψηλά»

Παράλληλα, ο κ. Σεντένο υπογράμμισε ότι «για το επόμενο έτος η αβεβαιότητα παραμένει ψηλά».

Επιπροσθέτως, ο Μάριο Σεντένο, μιλώντας για τον νεοεκλεγέντα Πασκάλ Ντόναχιου, ανέφερε ότι «δεν έχει αμφιβολία πως θα είναι άριστος πρόεδρος».

Ο κ. Ντόναχιου ευχαρίστησε τα μέλη του Eurogroup για τη στήριξή τους, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «θα εργαστεί στενά με όλα τα μέλη του Eurogroup.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι «ακόμη ο δρόμος προς την ανάκαμψη είναι στρωμένος με αβεβαιότητα».

«Η πτώση ήταν τόσο μεγάλη»

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Πασκάλ Ντόναχιου για την εκλογή του, ευχαρίστησε τον Μάριο Σεντένο «για όσα πέτυχε τα τελευταία 2,5 χρόνια» , και επισήμανε ότι «είναι προφανές πως υπάρχει υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας».

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε, επίσης, ότι «η ανάκαμψη στην Ευρώπη ξεκίνησε τον Μάιο», συμπληρώνοντας «ότι η πτώση στην οικονομική δραστηριότητα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν τόσο μεγάλη που δεν θα επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2022».

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα