Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 93-77

23:58 12/12/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος από το ξεκίνημα στο «Παλάθιος ντε Ντεπόρτες», δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, είχε τρανταχτές αδυναμίες και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια με σκορ 93-77 στην 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η απουσία του Σπανούλη έβγαζε… μάτι, οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν τους τρόπους να επιτεθούν, ενώ αμυντικά ήταν ευάλωτοι στο γρήγορο παιχνίδι της «βασίλισσας» που δε ένιωσε ούτε στιγμή την απειλή των αθλητών του Κεμζούρα.

Το τελικό αποτέλεσμα

αντικατοπτρίζει την εικόνα και την διαφορά κλάσης των δυο ομάδων, με τους Πειραιώτες να μην έχουν την ποιότητα για να ακολουθήσουν τους… φουριόζους παίκτες του Λάσο.

Για τους νικητές ο Φαμπιάν Κοζέρ είχε 18 πόντους σε 17 λεπτά, ενώ τον ακολούθησαν οι Ράντολφ και Καμπάτσο με 15 πόντους αμφότεροι.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Κορυφαίος ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 12 πόντους, την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να μένει στους 6 πόντους και τον Κώστα Παπανικολάου στους 2.

Πλησίασε για λίγο στο β’ δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός πέρασε στο ματς έχοντας στο παρκέ τους Κόνιαρη, Πάντερ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ και με όπλο την άμυνά του κράτησε χαμηλά τους Μαδριλένους στα πρώτα λεπτά. Το αρνητικό ήταν ότι δεν μπορούσε και αυτός να βρει σκορ, με το πρώτο πεντάλεπτο να είναι στο 3-4 στο «Παλάθιος ντε Ντεπόρτες».

Η Ρεάλ βρήκε δύο περιφερειακό σουτ από τους Ράντολφ και Τέιλορ για το 9-4, ενώ ο Καμπάτσο με τον ίδιο τρόπο έγραψε το 12-4. Ο Πρίντεζης έκοψε το 10-0 σερί των Μαδριλενων με ένα χουκ, κάνοντας με τέσσερις σερί το 12-8.

Ο Ράντολφ όμως ήταν… ασταμάτητος στο ξεκίνημα και με άλλους 5 πόντους έκανε το 17-8 και ο Καμπάτσο από τις βολές το +11 (19-8) για την «Βασίλισσα», με το 21-10 να είναι το σκορ του πρώτο δεκαλέπτου.

Εν τη απουσία του Σπανούλη ο Ολυμπιακό ήταν τραγικός στην οργάνωση, δεν είχε εμπνεύσεις στην επίθεση και στα… μετόπισθεν δέχθηκε 18 πόντους σε 5 λεπτά.

Η Ρεάλ ήταν το ίδιο ουσιαστική και στο δεύτερο μισό. Ο Ολυμπιακός ήταν αναιμικός και στο 25-12 των γηπεδούχων, αντέδρασε κάπως με ένα τρίποντο του Τσέρι. Ο Τόμπικνς έκανε το 27-15, με τον Ολυμπιακό να πασχίζει να επιτεθεί, όντας άλλη ομάδα σε σχέση με το ματς του ΟΑΚΑ. Ένα ακόμα κάρφωμα από τον Μίκεϊ, ο Ρούμπιτ απάντησε (29-18), αλλά η αμυντική αντίδραση των Ερυθρόλευκων ήταν κάκιστη (31-18 ο Κάρολ).

Το +16 (34-18) από το τρίποντο του Τόμπκινς ήταν φυσιολογικό βάσει της εικόνας των δύο ομάδων και ο Ρούντι με νέο τρίποντο (το έκτο ομαδικό) έστειλε το ματς στο 37-20.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τους Πειραιώτες που ήταν κολλημένοι στους 20 πόντους. Ένα δίποντο του Βεζένκοφ και ένα κάρφωμα και φάουλ (συν μία άμυνα) του Μιλουτίνοφ έφερε ένα μικρό χαμόγελο στον Κεμζούρα, με 2 λεπτά για το ημίχρονο. Ο Μίλου δεν μπορούσε να σταματηθεί από τον Μίκεϊ και μείωσε στους 12 (39-27).

Κάπως συμμάζεψε την κατάσταση ο Ολυμπιακός χάρη στην άμυνά του, με το ημίχρονο πάντως να τον βρίσκει στο -11 (41-30) με δίποντο του Πρίντεζη στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν εμφανίστηκε ξανά στο παρκέ

Ο Καμπάτσο και η παρέα του κυριάρχησαν στην αρχή της τρίτης περιόδου. Η Ρέαλ έτρεξε ένα 9-0 σερί και ο Ράντολφ πραγματοποίησε με ένα ακόμα τρίποντο το 55-36, ενώ ο Καμπάτσο έγραψε με λέι απ το 57-36. Ο… κοντοπίθαρος Αργεντινός γκαρντ σκόραρε και το τρίποντο για το 60-39, με τον Ολυμπιακό να είναι κάκιστος στην επίθεση και να φτάνει στα 16 λάθη, 3 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Ο Κοζέρ ανέλαβε δράση και πάλι, ο Ριντ κάρφωσε για το 62-41 και ο Ρότσεστι με ένα πουλ απ μείωσε στους 19. Ο Αμερικανός γκαρντ μείωσε στους 16 με τρίποντο, ο  ελεύθερος Καμπάτσο όμως έκοψε τα όποια όνειρα ανατροπής για το 65-46.  Η Ρεάλ δεν έχανε σουτ, ήταν απίστευτα εύστοχη, ο Κοζέρ είχε βγάλει… φωτιές και η διαφορά σταθερά έμενε στους 20 (68-48).

Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για την ομάδα του Κεμζούρα, ο Ταβάρες έβαλε στα καλάθια τους Ερυθρόλευκους και το 72-48 ήταν ουσιαστικά το αποτέλεσμα που έλεγε την πλήρη αλήθεια για την διαφορά των δύο ομάδων.

Ο Λάσο έβρισκε λύσεις από όλους τους παίκτες του, ο Βεζένκοφ πάλευε τίμια και με τρίποντο έκανε το 74-51, ο Κοζέρ έκανε το 76-51 και τα λόγια ήταν πλέον φτώχια.

Ξανά ο «Βέζε» πέτυχε ένα ακόμα δίποντο και το γκολ φάουλ του Ριντ πραγματοποίησε το 76-56. Ο Πολ για το 79-59 και ο Ριντ έριξε από κοντά την διαφορά κάτω από τους 20 με έξι λεπτά να μένουν για το τέλος.

Τουλάχιστον αυτοί που ήταν στο παρκέ πάλευαν και ο Βεζένκοφ κατάφερε να σκοράρει και πάλι για το 79-63.

Κι άλλο καλάθι από τον Κόνιαρη για το -14 (79-65) αλλά ο Ρούντι πέτυχε ένα τρίποντο για να κόψει την φόρα των αθλητών του Κεμζούρα.

Ο Βεζένκοφ σκόραρε και πάλι από τα 6,75μ για το 84-70, όμως ως εκεί βαστούσαν οι δυνάμεις των Ερυθρόλευκων. Το 5-0 των Ρούντι και Μίκεϊ ήταν ο λόγος για να σηκωθεί ο κόσμος από τις εξέδρες και ουσιαστικά να μπουν οι τελευταίες πινελιές στην άνετη επικράτηση της Ρεάλ. Το 89-75 έγινε από τον Κόνιαρη και το ματς έκλεισε στο 93-77 σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός οφείλει να το ξεχάσει γρήγορα κα να πάει παρακάτω.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 41-30, 72-48, 93-77

Keywords
Τυχαία Θέματα