Κουτσούμπας : Το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί την επίθεση του κεφαλαίου κατά των εργαζόμενων

18:30 18/12/2019 - Πηγή: In.gr

«Δεν θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

«Εμείς θα αποδείξουμε ότι ο προϋπολογισμός υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και γιαυτό είναι βαθιά αντιλαϊκός. Η  ανάπτυξη είναι ήδη εδώ, αλλά δεν μεταφράζεται σε ανάλογη βελτίωση για τη ζωή των εργαζομένων» τόνισε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό: «Τα οφέλη της αύξησης της πίτας, καρπώνεται το μεγάλο κεφάλαιο. Και ήταν προκλητική η αναφορά του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προϋπολογισμός του 2019 με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί και προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% και αύξηση του μέσου μισθού κατά 1,4%».

«Ο κόσμος ξέρει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε για πρώτη φορά τον πραγματικό μισθό πολύ κάτω και έκανε τον έλληνα εργαζόμενο απ τους φτωχότερους του κόσμου. Το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ υλοποιεί την επίθεση του κεφαλαίου κατά των εργαζόμενων. Ενώ γενικά υπόσχεστε αύξηση μισθού, την ίδια ώρα προβλέπεται πάνω από 1 δισ. περισσότερους φόρους σε εργαζόμενους. Και δεν τα κάνετε τυχαία αυτά. Το νέο εθνικό σχέδιο για το κλίμα είναι κομμένο και ραμμένο για να στηρίξει τις επενδύσεις του κεφαλαίου».

Keywords