Πρεμιέρα για το αεροδρόμιο του Αράξου – Στην Ελλάδα τουρίστες από το Βέλγιο

18:18 3/7/2020 - Πηγή: In.gr

Τις πύλες της άνοιξε από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα για να υποδεχτεί με ασφάλεια τουρίστες, διευρύνοντας τη λίστα των χωρών από τις οποίες η χώρα δέχεται εν μέσω τουριστικής περιόδου, επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 14 χώρες με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τα σύνορά της από την 1η Ιουλίου είναι η Αλγερία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Νέα

Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σερβία, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία και η Ουρουγουάη. Εκτός λίστας βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία εξαιτίας του επιδημιολογικού τους προφίλ. Η λίστα θα υπόκειται σε αναθεώρηση ανά 15 ημέρες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως έχει γίνει γνωστό όσον αφορά στις τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο που των Βρυξελλών, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Όσον αφορά τη βρετανική αγορά, εκτιμάται πως θα ανοίξει γύρω στις 20 Ιουλίου και η Ελλάδα βρίσκεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία στη λίστα με τις χώρες που η καραντίνα δεν θα είναι υποχρεωτική στην επιστροφή των βρετανών τουριστών.

Πρεμιέρα για το αεροδρόμιο Αράξου

Η πρώτη πτήση τσάρτερ από το Βέλγιο προσγειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (2/7) στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MEGA που βρέθηκε στην πίστα του αεροδρομίου, όλοι οι επιβάτες φορούσαν μάσκες, ενώ στο έδαφος υπήρχε προσωπικό, μαζί με αστυνομία, που τους έδινε οδηγίες για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου, 51 επιβάτες προσγειώθηκαν στον Άραξο και αμέσως συμπλήρωσαν την ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους.

Για όσους κρίνεται απαραίτητο, με βάση τη φόρμα, θα περάσουν από ιατρικό έλεγχο.

Οι πρώτοι τουρίστες δήλωσαν ενθουσιασμένοι που είναι στην Ελλάδα, ενώ όπως είπαν, αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:
Keywords
Τυχαία Θέματα