Ποια είναι η φυσιολογική θερμοκρασία για το μωρό;

14:09 12/9/2020 - Πηγή: In.gr

Όταν ο καιρός έξω στο περιβάλλον γίνεται ιδιαίτερα κρύος ή και ζεστός, με τον υδράργυρο άλλοτε να κάνει «βουτιά» και άλλοτε να «σκαρφαλώνει» στα ύψη, μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε την τέλεια θερμοκρασία για το μωρό. Αυτή η δυσκολία οφείλεται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι τα μωράκια δεν μπορούν ακόμη να μιλήσουν, οπότε δεν μπορούν να μας ενημερώσουν ότι μπορεί να αισθάνονται άβολα εξαιτίας του κρύου ή και της ζέστης. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε

κατά νου τον ακόλουθο σύντομο οδηγό για να διευκολύνετε την κατάσταση:

*Ποια είναι η φυσιολογική θερμοκρασία του μωρού;

Η φυσιολογική θερμοκρασία του μωρού κυμαίνεται από τους 36,6 βαθμούς έως και γύρω στους 37 ενώ όταν η θερμοκρασία του αυξηθεί παραπάνω από αυτό θεωρείται ότι το μωρό έχει πυρετό. Στην περίπτωση που η αυξημένη θερμοκρασία συνοδεύεται από «βουλωμένη» μυτούλα ή βήχα, τότε μάλλον πρόκειται για κρυολόγημα και θα ήταν καλό να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας.

*Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για το δωμάτιό του;

Αναφορικά με την θερμοκρασία του βρεφικού δωματίου είναι σημαντικό να κυμαίνεστε κάπου στην μέση ώστε το δωμάτιο να μην είναι ούτε πολύ ζεστό αλλά ούτε και πολύ κρύο. Σε γενικές γραμμές, εάν αισθάνεστε ότι το δωμάτιο είναι πολύ κρύο, το μωρό σας θα νιώθει το ίδιο και αν νομίζετε ότι το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό, το ίδιο θα κάνει και το μωρό σας.

*Πώς να το ντύσω;

Ανεξάρτητα από την θερμοκρασία που επικρατεί έξω είναι σημαντικό να θυμάστε να ντύνεται το μωρό σας με στρώσεις ρούχων. Ανάλογα με το κρύο ή την ζέστη, δοκιμάστε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αντίστοιχα στρώσεις ώστε να διατηρηθεί ζεστό ή δροσερό. Τα καπέλα είναι ένα υπέροχο αξεσουάρ επειδή παγιδεύουν τη θερμότητα όταν κάνει κρύο, διατηρώντας το ζεστό και προστατεύουν το μωρό από το υπερβολικό φως του ήλιου όταν κάνει ζέστη και ο ήλιος είναι δυνατός.

Keywords
Τυχαία Θέματα