Πίεση ή… καλοστημένη παράσταση: Τι κρύβεται πίσω από τα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν

22:29 12/10/2020 - Πηγή: In.gr

Μια νέα εικόνα, ενός ηγέτη ευσυγκίνητου που παραδέχεται τα λάθη του, επιχειρεί να προβάλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Παρακολουθώντας την στρατιωτική παρέλαση και απευθυνόμενος στο λαό της χώρας του, ο άλλοτε απρόσιτος ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν δίστασε να δακρύσει…

Ποιος να το περίμενε, ότι θα δάκρυζε-και μάλιστα από την εξέδρα της στρατιωτικής παρέλασης, σε απευθείας σύνδεση- ο ηγέτης του πιο απομονωμένου καθεστώτος στον πλανήτη.

«Ο λαός με περιβάλλει με εμπιστοσύνη τόσο υψηλή όσο ο ουρανός

και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα. Αλλά δεν κατάφερα πάντα να ανταποκριθώ ικανοποιητικά. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό.»

Η φωνή του σπάει. Η κάμερα τον καταγράφει να αφήνει το μαντηλάκι με το οποίο σκούπισε τα γυαλιά του από τα δάκρυα. Μαζί με τον ηγέτη κλαίνε χιλιάδες Βορειοκορεάτες που πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της Πιόνγκιανγκ.

Ο Κιμ επέλεξε την παρέλαση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών από τον παππού του και ιδρυτή της δυναστείας για να προβάλλει την νέα εικόνα του. Αυτή του ηγέτη που παραδέχεται τα λάθη του.

Στην ίδια παρέλαση παρουσιάσθηκε ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, ωστόσο ο Κιμ απέφυγει να ασκήσει απευθείας κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι τα δάκρυα του Κιμ ίσως προδίδουν πόσο πιεσμένος αισθάνεται, καθώς στα οικονομικά δεινά της χώρας προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα μεγάλες φυσικές καταστροφές. Άλλοι μιλούν για μια καλοστημένη παράσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα