Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των ανέργων

13:36 21/4/2020 - Πηγή: In.gr

Άμεση προτεραιότητα τόσο στην ενίσχυση των ανέργων, όσο και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επιχειρηματικότητας δίνει η κυβέρνηση όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Απαγορεύτηκαν οι απολύσεις στη διάρκεια της κρίσης.

– Τέθηκε ως προϋπόθεση για την ενίσχυση επιχειρήσεων η διατήρηση τουλάχιστον μέχρι τέλους του χρόνου των θέσεων εργασίας που είχαν κατά το ξέσπασμα της κρίσης.

– Δόθηκε δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας

που έληγαν τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ το ίδιο θα γίνει και για αυτά που λήγουν τον Απρίλιο.

Πρόσθεσε ότι τον Μάιο θα ξεκινήσουν προσλήψεις για 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δύο προγραμμάτων.

– Το πρώτο είναι ένα κοινωφελές Πρόγραμμα 36.500 θέσεων για ανέργους διάρκειας 8 μηνών σε Δήμους και Περιφέρειες, με 100% επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Και το δεύτερο πρόγραμμα αφορά 8.500 θέσεις για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών διάρκειας 12+12 μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ, με 75% επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, έως τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε επίσης πως:

– Με απόφαση του Πρωθυπουργού καταβάλλεται -μέχρι τις 3 Μαΐου – έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους.

Παράλληλα μπαίνουν σε εφαρμογή ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ προχωρά σε συνεργασία με την Google για την εφαρμογή προγράμματος που στόχο έχει την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και σε πρώτη φάση αφορά τη δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτιση 3.000 ανέργων στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Ο ΟΑΕΔ προωθεί άμεσα άλλα 8 πρόγραμμα απασχόλησης και επιχειρηματικότητα που συνολικά θα καλύψουν 31.600 θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, για πτυχιούχους για, κατάρτιση σε επαγγελματικές ειδικότητες υψηλής ζήτησης, για νεανική επιχειρηματικότητα και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Παράλληλα, όπως είπε, τροποποιούνται υφιστάμενα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 24.550 αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων νέων και μακροχρόνια ανέργων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτσας, Σχέδιο,petsas, schedio