Πέναλτι, αποβολή, ανατροπή και ο ΠΑΟΚ στο +8

21:35 9/12/2018 - Πηγή: In.gr

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του κόντρα στη Λάρισα, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το… δώρο του Τζήλου και της Εξυγίανσης στην Ξάνθη, επικράτησε με 2-1 και έφτασε στο +8 από τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος είδε την ΑΕΛ

να προηγείται με τον Νούνιτς, αλλά αντέδρασε. Ο Κοτσάνης έδωσε πέναλτι και αποβολή του Καρανίκα στο 45+2, ο Πρίγιοβιτς ισοφάρισε και στην επανάληψη ο Ακπομ έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Νίκη που ήρθε με την τρίτη φετινή ανατροπή του, με το 3ο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Μια νίκη που αυτομάτως «έστεψε» τον Δικέφαλο σε πρωταθλητή χειμώνα, καθώς ούτε ο Ατρόμητος (-7), ούτε ο Ολυμπιακός (-8) μπορούν να τον φτάσουν στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε του πρώτου γύρου!

Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση της ΑΕΛ προς την εστία του ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει γκολ στο 36ο λεπτό με τον Νούνιτς. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ που δέχονται στην Τούμπα οι Ασπρόμαυροι , (το πρώτο ήταν από την ομάδα του Παναιτωλικού), ενώ βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ σε ματς στην έδρα του. Η απάντηση του Δικεφάλου ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με το γκολ του Πρίγιοβιτς από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από μαρκάρισμα του Καρανίκα που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο 45λεπτο.

Έπιασε στον ύπνο την άμυνα και 0-1

Πάμε τώρα στα γκολ που πέτυχαν οι δύο μονομάχοι. Στο 36′ μετά από σέντρα του Καρανίκα από τα δεξιά ο Νούνιτς ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Βαρέλα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Σλοβένος επιθετικός έφτασε τα πέντε γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 25χρονος επιθετικός θα έκανε σίγουρα ευτυχισμένο τον Αλέξη Κούγια καθώς ο τελευταίος είχε δηλώσει πως έχει τον Νούνιτς και θέλει να τον αναδείξει. Όλα αυτά στο πλαίσιο των συζητήσεων για την απόκτηση του Βαλέρι Μποζίνοφ.

Κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Καρανίκα

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση, μετά το γκολ της ΑΕΛ και στις καθυστερήσεις κατάφερε να ισοφαρίσει. Μετά από μια 40αρα μπαλιά του Βιερίνια ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον με τον Καρανίκα που αρχικά τον έχασε να τον «γκρεμίσει» και τον Κοτσάνη να δείχνει το σημείο του πέναλτι, αλλά και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Λάρισας. Την εκτέλεση ανέλαβε με επιτυχία ο Σέρβος επιθετικός κάνοντας το 1-1. Αυτό ήταν το 50ο τέρμα του Πρίγιοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το γύρισε με τον Άκπομ 2-1

Στο 66′ μπήκαν στο παιχνίδι οι Σάκχοφ και Άκπομ και στο 69′ οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα με τον Άγγλο επιθετικό να πετυχαίνει το γκολ με προβολή ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της ΑΕΛ. Η έμπνευση του Λουτσέσκου βγήκε με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Ο Δικέφαλος στα επόμενα 20λεπτά της αναμέτρησης έπαιξε πιο απελευθερωμένα δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα. Στο 80′ με τον Ζαμπά να μη μπορεί να κερδίσει τον Κρίστινσον σε πάσα του Ουάρντα. Ενώ η τελευταία καταγράφθηκε στο 89ο λεπτό με το απευθείας φάουλ του Μαουρίσιο και τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να διώχνει τη μπάλα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Βέρνμπλουμ (66′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (66′ Άκπομ), Λημνιός (80′ Ζαμπά) , Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (86′ Πίτι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46′ Γκόλιας), Νούνιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα