Πειρατεία σε τάνκερ : Πώς έγινε η απαγωγή του έλληνα ναυτικού – Τα κρίσιμα 24ωρα

00:12 5/11/2019 - Πηγή: In.gr

Ωρα 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν πειρατές έβαλαν στο στόχαστρο το ελληνόκτητο τάνκερ «Elka Aristotle» το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο, έξω από την πρωτεύουσα του Τόγκο.

Οι πειρατές φέρεται να πλησίασαν με ταχύπλοα και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τη φρουρά του πλοίου, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός φύλακα. Κατάφεραν, ωστόσο, να ανέβουν στο πλοίο. Τότε, σήμανε αμέσως συναγερμός, με τα μέλη του πληρώματος να τρέχουν προς τις καμπίνες για την ασφάλειά τους.

Κάποιοι, όμως, δεν πρόλαβαν με αποτέλεσμα οι πειρατές να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας.

«Πρώτες

πρωινές ώρες σήμερα, το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle» δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του. Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά το περιστατικό το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πατέρας του έλληνα ναυτικού δηλώνει πως οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις εσωτερικές καμπίνες, θέτοντας εύλογα ερωτήματα.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες; Χτύπησαν τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα 2 η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο» λέει χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις» προσθέτει, με την αγωνία της οικογένειας για την τύχη του ναυτικού να βρίσκεται στα ύψη.

https://tv.in.gr/uploads/20191104/211826_peirateia_se_ellhniko_tanker.mp4Τα ερωτήματα και οι κρίσιμες ώρες

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Για παράδειγμα, γιατί η βάρδια ασφαλείας δεν είδε τη βάρκα πριν το ρεσάλτο, γιατί δεν ακινητοποιήθηκαν οι πειρατές όταν ανέβηκαν στο πλοίο και πώς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις καμπίνες.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία, με επίσημη ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της. «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι συνέβη ένα περιστατικό που αφορά το «Elka Aristotle», στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή 4 μελών του πληρώματος» αναφέρει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς, προς το παρόν. Μπορούμε να πούμε μόνο ότι η προστασία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους».

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, οι απαγωγείς δεν είχαν μιλήσει με τη διαχειρίστρια εταιρεία. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σε τουλάχιστον δύο ημέρες μετά το περιστατικό, γιατί αυτή είναι η συνήθης τακτική, με τις επόμενες ώρες να προμηνύονται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα