Παρέμβαση με τρικάκια και συνθήματα στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία»

18:00 10/12/2019 - Πηγή: In.gr

Ομάδα ατόμων πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία», στην οδό Ερατοσθένους, στο Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα με μπογιές στους τοίχους του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας.

Παρέμβαση και στα γραφεία της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη στις 5 Δεκεμβρίου

Είχε προηγηθεί παρόμοια παρέμβαση και στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία» στη Θεσσαλονίκη,

στις 5 Δεκεμβρίου.

Τότε, σύμφωνα με το thessnews.gr, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν πετάξει τρικάκια και είχαν γράψει συνθήματα με σπρέι.

Σε ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφερόταν ότι: «Με αφορμή την οξυμένη κατάσταση των ημερών, αλλά και λόγω της πάντα επίκαιρης στοχοποίησης των ΜΜΕ, στις 5/12 παρεμβήκαμε με σπρέι και τρικάκια στην εφημερίδα Δημοκρατία».

Η «κόντρα» με τον Νίκο Ρωμανό

Σε δημοσίευμά της από την προηγούμενη εβδομάδα, η εφημερίδα παρουσίαζε τον Νίκο Ρωμανό ως «σκιά» του Νίκου Δένδια στην πλατεία Συντάγματος.

«Ο γνωστός αναρχικός παρακολουθούσε χθες τον ΥΠΕΞ και μελετούσε τα μέτρα ασφαλείας. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, δύο μόλις μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρωμανός είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα και τη φωτογραφία που το συνόδευσε κάνοντας λόγο για «ενορχηστρωμένη καθεστωτική προπαγάνδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση, Δημοκρατία,paremvasi, dimokratia