Παναθηναϊκός: Αδιόρθωτος εκτός έδρας, υποταγή και στη Βιτόρια

23:58 23/11/2018 - Πηγή: In.gr

Μία από τα ίδια. Ο αδιόρθωτος εκτός έδρας Παναθηναϊκός υπέστη την τρίτη του ήττα σε τέσσερις αναμετρήσεις μακριά από το ΟΑΚΑ στην τρέχουσα Euroleague με τη συνολική του επίδοση να περιορίζεται πλέον στο 5-4 σε 9 αγωνιστικές στη διοργάνωση.

Οι Πράσινοι είχαν προβληματική λειτουργία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στη Βιτόρια

και έχασαν εν τέλει 86-77 από τη Μπασκόνια.

Οι Βάσκοι μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες επέστρεψαν στις νίκες (συνολικά 3-6), ήταν παθιασμένοι, είχαν σούπερ ενέργεια, στόχευση και… κατάπιαν τους παίκτες του Πασκουάλ, οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν με 18 πόντους διαφορά και τότε ξύπνησαν.

Μείωσαν, αλλά ήταν όμως αργά και για ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μακριά από την έδρα τους.

Η Μπασκόνια από το πρώτο λεπτό «χτύπησε» τα τεσσάρια του Παναθηναϊκού με τον Σενγκέλια και άρχισε να προκαλεί τεράστια προβλήματα στην άμυνά του μια και ούτε ο Μήτογλου, ούτε ο Τόμας κατάφεραν να τον ανακόψουν.

Ο Γεωργιανός έκανε ο, τι ήθελε, σκοράροντας, δημιουργώντας από το λόυο ποστ, παίρνοντας επιθετικά ριμπάουντ. Ηταν μια κινητή απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Την ίδια στιγμή ο καλάθης ήταν και πάλι αρνητικός. Χωρίς καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, έκανε λάθη, δεν ενέπνεε σιγουριά, ήταν άστοχος, είχε πρόβλημα στο σουτ και αδυνατούσε να καθοδηγήσει την ομάδα του. Ετσι η Μπασκόνια προηγήθηκε μερ 18-10 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η είσοδος του Παππά και του Βουγιούκα άλλαξε τα δεδομένα. Ο πρώτος έδωσε ενέργεια και λύσεις στην επίθεση και ο δεύτερος ένα «σημείο αναφοράς» μέσα στη ρακέτα. Ετσι ο Παναθηναϊκός μείωσε στον ένα πόντο (31-30 στο 16’ και έδειξε να έχει… σφυγμό.

Κι όμως οι Βάσκοι ανέτρεψαν την κατάσταση. Πάτησαν το γκάζι, πιέζοντας πάλι τον Καλάθη, έβαλαν τη μπάλα ξανά στο λόου ποστ και με τον Τζάνινγκ να δίνει λύσεις από την περιφέρεια έκαναν επιμέρους σκορ 13-2 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με 44-32.

Είναι χαρακτηριστικό οτι η Μπασκόνια είχε 17 ριμπάουντ και 12 ασιστ και ο Παναθηναϊκός 10 ριμπάουντ και μόλις 5 ασιστ.

Με τον Λάσμε σε θέση τέσσερα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πληγή που είχε ανοίξει ο Σενγκέλια, αλλά άρχισε να δέχεται τρίποντα από τους Τζάνινγκ και Γκρέιντζερ! Μείωσε σε 55-47 στο 26’, αλλά οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των περιφερειακών του Πασκουάλ και προηγήθηκαν με 18 πόντους διαφορά (73-55 στο 30’).

Ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε σημάδια διάλυσης με τους παίκτες του να είναι… ζαλισμένοι και να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ανέλαβε ωστόσο να περισώσει την κατάσταση, καθώς με ατομικές ενέργειες σε παιχνίδι απομόνωσης άρχισε να μειώνει στο σκορ. Την ίδια στιγμή οι Βάσκοι είχαν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, καθώς ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τρεις κοντούς (Καλάθης, Παππάς, Λάνγκφορντ) και πίεζε στην περιφέρεια, αλλά έβρισκαν λύσεις από τους ψηλούς τους.

Οι πράσινοι μείωσαν σε 81-75 στο 37’ με τον Λάνγκφορντ να είναι συγκινητικός και εκεί… κόλλησαν! Η Μπασκόνια βρήκε τον τρόπο να τον εξουδετερώσει με βοήθειες στο μαρκάρισμά του με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να πάθει αφλογιστία. Βρήκαν λύσεις με τον Τζάνινγκ και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 86-77.

Από την ομάδα του Περάσοβιτς καλύτεροι ήταν οι Σενγκέλια (16π, 7ρ, 7ας), Χίλιαρντ (12π., 4/5διπ) και Τζάνινγκ (12π.).

Από τον Παναθηναϊκό που ήταν και πάλι άνευρος και χωρίς ενέργεια οι Λάνγκφορντ (33π., 8/10διπ, 11/14 βολ) και Παππάς (16π.) πάλευαν μόνοι τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77

Keywords
Τυχαία Θέματα