Οταν ο Χειμωνάς έπαθε… Πολάκη

18:24 24/4/2019 - Πηγή: In.gr

Στην εποχή του «πολακισμού», όπου τα πάντα μετρώνται με το μέτρο της αθλιότητας που έχει εισαγάγει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να τον ξεπεράσουν.

Αλλά είναι τέτοιοι μικρόνοες και ανύπαρκτοι που κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχολείται κανείς μαζί τους. Ισως οι ακόλουθοί τους στο facebook οι οποίοι ζητωκραυγάζουν με τις ανοησίες που γράφουν.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να σταθεί στην ανάρτηση που έκανε ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,

άλλοτε, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος το 2015 (οποία κατάντια για την ιστορική παράταξη) και τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού (τι φταίει όμως και το κίνημα του Σταύρου;)

Ο εν λόγω κύριος, θεωρώντας ότι με το να κάνει άθλιο χιούμορ και να γράφει ακόμη πιο άθλια σχόλια στο facebook, θα καταφέρει να κερδίσει τα ελάχιστα λεπτά διασημότητας που του αναλογούν.

Κάνει αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Πολάκης και αυτό για το οποίο του ασκούν κριτική όλοι οι νοήμονες πολίτες. Δεν τα βάζεις βρε αδερφέ με ανθρώπους που έχουν πρόβλημα. Δεν κάνεις χιούμορ με όσους έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν. Και δεν είναι πολιτικοί για να αυτοπροβληθούν.

Όπως δεν κάνεις και χιούμορ με ανθρώπους που στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα επιβίωσης και αγάπης για τη ζωή.

Τελεία και παύλα. Αυτοί είναι στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς, σεβασμού στον άλλον και κυρίως απόδειξη του ήθους που οφείλουν να έχουν όσοι πολιτεύονται. Κυρίως όσοι «πουλάνε» αριστεροσύνη και ψευτοπροοδευτισμό.

Ο Πολάκης κατηγορείται για την αθλιότητά του γιατί αποτελεί μέλος αυτού του πολιτικού προσωπικού που υποτίθεται ότι ήρθε να μας διδάξει ήθος.

Ομοίως και ο κ. Χειμωνάς. Πήρε μια συγκλονιστική ανάρτηση του συναδέλφου του Αύγουστου Κορτώ και τι έκανε. Κακό χιούμορ στα όρια της αθλιότητας. Και του «πολακισμού».

Εντάξει, την κάνεις την ανάρτηση, σε κράζουν όλοι για την αμετροέπειά σου (ή για το ήθος σου) και δεν ζητάς ούτε μια συγγνώμη γιατί προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι έχεις κάνει.

Γιατί μετά το συνεχίζεις; Γιατί απειλείς δημοσιογράφους χωρίς να έχεις ιδέα αν έγραψαν κάτι για σένα; Και ειδικά δημοσιογράφους που έχουν το θάρρος να υπογράφουν αυτά που πιστεύουν; Και που δεν έχουν ανάγκη προστασίας ή υπεράσπισης;

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αθλιότητα του κ. Χειμωνά όταν νομίζει ότι είναι «μπάτσος» του διαδικτύου και θα μας απαγορεύει να γράφουμε για τον Πολάκη που κρύβει μέσα του. Εκτός κι αν νομίζει ότι οι πέντε – δέκα ακόλουθοί του που τον αποθεώνουν στο facebook θα τον στείλουν και στην ευρωβουλή.

Να κάνει τι στις Βρυξέλλες; Να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Εδώ γελάνε.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, ο κ. Χειμωνάς να επιστρέψει στα βιβλία του. Πάντως για πολιτικός δεν κάνει, του το έχουν δείξει και οι έλληνες πολίτες. Εκτός κι αν θέλει να αντικαταστήσει τον Πολάκη στο βάθρο της πολιτικής και της κοινωνικής μικρότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα