Όσα πρέπει να γνωρίζετε αν γυμνάζεστε με στόχο να χάσετε βάρος

13:01 3/9/2020 - Πηγή: In.gr

Αρχικά, να σας δώσουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την απόφασή σας να εντάξετε τη γυμναστική στη ζωή σας. Η άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη στη συνολική υγεία και την ψυχολογία μας, ενώ αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα, ώστε να καταφέρετε να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα από τις προπονήσεις σας.

*Η απώλεια βάρους και η απώλεια λίπους δεν ταυτίζονται απαραίτητα

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά τις περισσότερες φορές, αυτό που πραγματικά εννοούν είναι ότι θέλουν να χάσουν λίπος. Αυτή είναι μια σημαντική διάκριση, επειδή ορισμένες προπονήσεις που βοηθούν στην απώλεια λίπους – όπως η προπόνηση ενδυνάμωσης- μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους με τη μορφή μυών. Αυτό μπορεί αρχικά να μη σας φαίνεται χρήσιμο δεδομένου ότι προσπαθείτε να αδυνατίσετε, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Όσο αυξάνεται η μυϊκή σας μάζα, αυξάνεται και ο μεταβολισμός σας, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος και να το κρατήσετε μακριά μακροπρόθεσμα.

*Η γυμναστική δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει το αδυνάτισμα

Η γυμναστική είναι σημαντική για την υγεία σας και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους. Αλλά τελικά, η απώλεια λίπους καθορίζεται από το εάν εξασφαλίζετε ή όχι θερμιδικό έλλειμμα. Με άλλα λόγια, οι θερμίδες που προσλαμβάνετε μέσω της διατροφή σας πρέπει να είναι λιγότερες από τις θερμίδες που καίτε. Αυτό σημαίνει ότι αν γυμνάζεστε αλλά δεν προσέχετε τι τρώτε, η άσκηση από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

*Η συνέπεια είναι το κλειδί

Ενώ ορισμένες μορφές άσκησης καίνε περισσότερες θερμίδες από άλλες και μερικές μπορεί να προσφέρουν καύση θερμίδων μετά την προπόνηση (afterburn effect), η καλύτερη προπόνηση για κάθε άτομο εξαρτάται από το τι μπορεί να κάνει με συνέπεια. Μπορεί να έχετε την καλύτερη προπόνηση στον κόσμο, αλλά αν την κάνετε μόνο μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Αν ο στόχος σας είναι η απώλεια λίπους καλό είναι να γυμνάζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Επομένως, είναι σημαντικό να βρείτε μια μορφή γυμναστικής που πραγματικά σας αρέσει. Έτσι, θα απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας, θα είστε συνεπείς σε αυτές και σταδιακά θα γίνουν μέρος του τρόπου ζωής σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα