Ολη η μήνυση Καλογρίτσα για τα 3 εκατ. ευρώ που τινάζει στον αέρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

13:43 6/7/2020 - Πηγή: In.gr

Μήνυση με πολιτικές αναφορές κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος αναφέρει ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν

3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αναφορά σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει από την μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο επιχειρηματίας, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική.

Σε απόσπασμα της μήνυσης αναφέρεται:

«Οπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Για τα 25 εκατ. συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα – ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)- να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη μήνυση του κ. Καλογρίτσα:

Miisi_CCC_Draft04

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ

κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ

Tης ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στη Ν. Σμύρνη Αττικής, επί της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 121, με ΑΦΜ: 094098428 της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΚΑΤΑ

1.] Των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ.  Κηφισίας αρ. 62Β  και    εκπροσωπείται νόμιμα.

2.] Του Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ), ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β∙

3.] Του Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ),  ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β∙

4.] Tων νομίμων εκπροσώπων της  κατά το δίκαιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», η οποία έχει  την έδρα  της  στο Ντουμπάι Floor No 1, Flat 101/104, Bay Square, Business Day, Building NO 2 PO BOX 1741, DUBAI UAE, με αριθμό Εμπορικού Μητρώου Νο: 226076 και   εκπροσωπείται νόμιμα.

ως επίσης και κατά παντός κατά νόμον υπευθύνου, αυτουργού και συνεργού στις κατωτέρω άδικες πράξεις

**********************

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,

Καταγγέλλουμε ενώπιόν Σας τα κάτωθι γεγονότα για την εκκίνηση κάθε νόμιμης διαδικασίας σε βάρος των ως άνω εγκαλούμενων και  κάθε άλλου κατά νόμον υπευθύνου, προς αποκατάσταση  της αλήθειας και  της νομιμότητας, οι οποίοι τέλεσαν κακουργηματικές πράξεις κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης επί δικαστηρίω (ΠΚ 386 § 1) και  της  ψευδούς κατάθεσης (224 § 1 ΠΚ), σε  βάρος  της  εταιρείας  μας «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.», επί σκοπώ ζημίας  αυτής  κατά ποσό υπερβαίνον  το ποσό  των 3.000.000€.

Περαιτέρω, πέραν  των αδικημάτων, τα  οποία τελέσθηκαν στην ημεδαπή  επισημαίνουμε  σε κάθε  περίπτωση  την αρμοδιότητα Σας και  για  τα αδικήματα της  κακουργηματικής απάτης  επί δικαστηρίω και  της ψευδορκίας, τα  οποία τελέστηκαν στην αλλοδαπή, επί  τη βάσει  του άρθρου   7 § 1 ΚΠΔ περί εγκλημάτων αλλοδαπών στην αλλοδαπή, κατά  το οποίο:

«1. Οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και κατά αλλοδαπού για πράξη που τελέστηκε στην αλλοδαπή και χαρακτηρίζεται από αυτούς ως κακούργημα ή πλημμέλημα, αν η πράξη αυτή στρέφεται εναντίον Έλληνα πολίτη και είναι αξιόποινη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της, και κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε ή αν διαπράχθηκε σε πολιτειακά ασύντακτη χώρα. Ως Έλληνας πολίτης για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου λογίζεται και το κυοφορούμενο που θα αποκτήσει με τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, καθώς και τα νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στην ημεδαπή»,  ως εν προκειμένω η εταιρεία μας. Ειδικότερα:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1.1. Την  1η-07-2020  και με αριθμό  πινακίου: ΡM1/18, συζητήθηκε  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας)  η από 30.7.2019, με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης: 70518/2019 και με Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης: 3030/2019 Αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» εναντίον της εταιρείας μας  – «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» [Σχετικό 1.], με  την οποία (αίτηση) η  άνω αιτούσα αιτήθηκε την κήρυξη εκτελεστής στην ελληνική επικράτεια  της υπ’ αριθμόν 23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) [Σχετικό 2.] , η οποία αποτελεί προϊόν παραπλάνησης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, με σκοπό την απόκτηση παράνομου περιουσιακού  οφέλους με αντίστοιχη δική μας περιουσιακή βλάβη ποσού τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ.

1.2. Με  την  εν λόγω  υπ’ αριθμόν 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση του [Σχετικό 2.], το άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο  εξαπατηθέν από τους ψευδείς  ισχυρισμούς, τους  οποίους χωρίς δισταγμό προέβαλε η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με σκοπό να πείσει τον Διαιτητικό Δικαστή – όπερ και εγένετο- και  δη τελούσα εν γνώσει  της αναλήθειάς τους, αποσιωπώντας  την πραγματική αλήθεια, προσκομίζοντας  ψευδή αποδεικτικά μέσα  και επιστρατεύοντας προς  επίτευξη  αυτού  του  αθέμιτου σκοπού  και  ως ψευδομάρτυρα και τον 3ο  εγκαλούμενο – Fouad Khoury,  αποφάσισε πεπλανημένα ότι η  εταιρεία μας υποχρεούται δήθεν  να  καταβάλει στην άνω  εταιρεία – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», το ποσό  των 3.000.000 € πλέον τόκων επ’ αυτού και εξόδων διαιτησίας.  Ως «βάση»  δε για να  καταλήξει  στο άνω  διατακτικό  της  η άνω Διαιτητική Απόφαση εξέλαβε  την  προσκομισθείσα  από μέρους  της αιτούσας από 22.08.2016 εικονική σύμβαση αναφορικά με υποτιθέμενη “υπεργολαβία” [Σχετικό 3], ως αυτή “τροποποιήθηκε” με  την από 29.08.2016 εικονική τροποποίηση της  [Σχετικό 3α], η οποία φέρεται να  καταρτίστηκε  μεταξύ  της  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC»  και  της  εταιρείας μας – «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.»  [Σχετικό 3.] και  δυνάμει  της  οποίας  φέρεται ότι η άνω εταιρεία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» θα  ανέθεσε στην εταιρεία μας   υπεργολαβικά  την εκτέλεση  του έργου “Al Zahia City Center Mall”, στη Μέση Ανατολή, και  να  καταβάλει   για  την αιτία  αυτή  στην εταιρεία μας ως  δήθεν «προκαταβολή» για  την  οικεία ανύπαρκτη «υπεργολαβία» το  ποσό  των τριών εκατομμυρίων ευρώ (€ 3.000.000).

1.3.1. Ωστόσο, οι άνω ψευδείς παραστάσεις, στις οποίες αδίστακτα προέβησαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της   εταιρείας «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με την ηθική αυτουργία των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  ενώπιον του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου, με σκοπό να το παραπλανήσουν για να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, και τις οποίες, προς ολοκλήρωση του εγκληματικού τους σχεδίου επανέλαβαν την 01.07.2020 και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκούσια Δικαιοδοσία) επ’ ακροατηρίω και δια  των κατατεθεισών από 01.07.2020 προτάσεων της άνω αιτούσας [Σχετικό 1α.], στην προσπάθειά  τους να  υφαρπάξουν  δικαστική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η οποία να  επικυρώνει και  να νομιμοποιεί και  εντός  της  ελληνικής  επικράτειας  το άνω ψεύδος,  ουδεμία  σχέση έχουν με  την πραγματικότητα.

1.3.2. Και τούτο διότι, όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν,  η φερόμενη σύμβαση  περί “υπεργολαβίας”, βάσει  της  οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς  εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος  δεν  ήταν  η  αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο  της οποίας (αφανούς  εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά  «μπροστά»  την  άνω αιτούσα και θυγατρική  της –  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να  καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος  της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω  αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο  την ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε  συσταθεί το 2016 με  πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία  και   υπό τον συντονισμό  της  κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του  αρμόδιου  Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η  οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό  είχε τη συμμετοχή της στον   διενεργηθέντα  το καλοκαίρι  του  2016  Διεθνή Διαγωνισμό  για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών   εθνικής  εμβέλειας [οράτε  σχετική υπ’ αριθμόν 1/2016 Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού  της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Σχετικό 4.].

1.4.1. Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο  της άνω αφανούς  εταιρείας ανερχόταν στο ποσό  των 25.000.000€, έναντι  του  οποίου η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  κατέβαλε το ποσό  των 3.000.000€, με  τον άνω επιλεγέντα  από μέρους  της τρόπο, ήτοι μέσω της  σύλληψης της  ιδέας  ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους  της  θυγατρικής  της  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC»  υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα –  ο  οποίος ήταν  αυτός που  είχε  υποδειχθεί ως  συνομιλητής και πράγματι  συνομιλούσε στις   σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία  με  τον 2ο  εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)-  να  υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως  στον κατασκευαστικό κλάδο,  τυπικά προς «κάλυψη»  της  «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική  σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με  την άνω θυγατρική  της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας  να  εκπληρώσει  την  υποχρέωσή  της  για καταβολή  του  υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού [Σχετικό 4.]  Εγγυητική  Επιστολή Συμμετοχής στον άνω Διαγωνισμό ποσού € 3.000.000, η οποία και εξεδόθη, ως προκύπτει από το  υπ’ αριθμόν  LD/069/050/183544-183545/29.08.2016 σώμα  αυτής [Σχετικό 5.].

Για  τον λόγο αυτό άλλωστε, όπως προκύπτει από τα κάτωθι υπό την § 1.5. ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), απεστάλη και στα στελέχη  της  «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  κ. Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), 3ο  εγκαλούμενο και Οικονομικό Διευθυντή  του  Ομίλου  της CCC  και κ. Αντώνιο Λιανό, Διευθυντή Λογιστηρίου  της CCC και δεξί χέρι  του κ. Fouad Khoury και  το σχέδιο  της   οικείας  Εγγυητικής  Επιστολής  για  τη συμμετοχή στον άνω Διαγωνισμό.

1.4.2. Εξάλλου, τα  ανωτέρω πλήρως ενισχύονται και από το  κάτωθι χωρίο  της άνω  υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης [Σχετικό 2.], από το οποίο προκύπτει ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο ζήτησε εξηγήσεις από  την άνω αιτούσα και φερόμενη ως  συμβαλλόμενη  στην άνω εικονική  σύμβαση υπεργολαβίας –  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» για  το ότι η καταβολή του  επίμαχου ποσού € 3.000.000 δεν είχε  γίνει από την ίδια (!), αλλά από  το έτερο νομικό πρόσωπο, ήτοι  την εταιρεία “Consolidated Constructing Engineering and Procurement Co SAL (“CCEP”)”, ομοίως  του αυτού Ομίλου της CCC.

«63. Την 20η  Φεβρουάριου 2019, ο Μόνος Διαιτητής κάλεσε: (i) την Αιτούσα να καταθέσει επικυρωμένη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα του Σχετικού C-11 κατά ή πριν από την Ι5η   Μαρτίου 2019, (ii) τα Μέρη να καταθέσουν, κατά ή πριν από την 15η  Μαρτίου 2019, έγγραφο στο οποίο εκθέτουν την θέση τους σε σχέση με την νομική εγκυρότητα της Συμφωνίας και τις επιπτώσεις του γεγονότος ότι η καταβολή της προβλεπόμενης στη Συμφωνία προκαταβολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Consolidated Constructing Engineering and Procurement Co SAL (“CCEP”)…».

1.5. Άπαντα  δε τα  ανωτέρω πλήρως αποδεικνύονται  και από τα  κάτωθι ηλεκτρονικά μηνύματα, τα  οποία ανταλλάχθηκαν μεταξύ:

(i) αφενός   του κ. Κυριάκου  Τόμπρα, ο οποίος  ήταν αυτός που έφερε  σε  επαφή  τις  δύο οικογένειες Khoury και Καλογρίτσα και δη κατόπιν πρωτοβουλίας, την οποία έλαβε μετά  από  εκδήλωση  επιθυμίας  προεχόντως των αδελφών Khoury, με  τους οποίους συνδέεται  από πολλού,   να  συμμετέχουν  στον άνω  Διαγωνισμό για  τις  τηλεοπτικές άδειες, επιθυμία,  για  την ικανοποίηση  της οποίας και του υποδείχθηκε από ανώτατο κυβερνητικό  επίπεδο για  συνεργασία ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας και ο οποίος  ήταν αυτός που συμμετείχε  σε όλες  τις  διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, συναντήσεις και συμφωνίες  που  έλαβαν χώρα  στο πλαίσιο  των ανωτέρω συναλλαγών∙  και

(ii) αφετέρου  του κ. Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικού Διευθυντή  του Ομίλου της CCC, και  του κ. Αντώνιου  Λιανού, Διευθυντή Λογιστηρίου  της CCC, ήτοι:

α) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα, το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στο ανώτατο οικονομικό στέλεχος  της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κ. Αντώνιο Λιανό και  στο οποίο παρατίθεται  το  σχέδιο  της Εγγυητικής Επιστολής   πληρωτέας σε  πρώτη ζήτηση για  την συμμετοχή  στον άνω Διαγωνισμό για  τα  τηλεοπτικά κανάλια που διενεργήθηκε  τον Αύγουστο του 2016   [Σχετικό 6α]:

Εναλλακτική διατύπωση στην ΕΕ σε πρώτη ζήτηση (RWA) BB MT 760

Από: Κυριάκος Τόμπρας

Προς: [email protected]

Σαβ, Αυγ 27, 2016 04:37 μ.μ.

Αυτό είναι για να  αποφευχθεί αντίγραφο του ελληνικού σχεδίου στην διατύπωση της ΕΕ άμεσης ζήτησης (RWA).

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΖΗΤΗΣΗ

ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  MT 760

(Τραπεζικό επιστολόχαρτο)

Αναφ.:

Ημερομηνία:

Εμείς, η Τράπεζα, υπό την εταιρική επωνυμία ………………… με έδρα ………………… νομίμως εκπροσωπούμενη από ……………. με την παρούσα  εγγυόμαστε ότι έχουμε στην κατοχή μας το ποσό των ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (3.000.000) ΕΥΡΩ, υπό τη μορφή τραπεζική εγγυητικής  επιστολής σε πρώτη ζήτηση έναντι διαθεσίμων σε  μετρητά υπό τον αριθμό αναφοράς …………………. λογαριασμό με αριθμό  …………………… συναλλαγή υπ’ αριθμόν ………………….. για λογαριασμό του πελάτη μας, εταιρεία με την επωνυμία …………………… που εδρεύει στην …………………. στην οδό ……………………… Τα ως άνω κεφάλαια είναι διαθέσιμα σε πρώτη ζήτηση,   για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για την παροχή  τεσσάρων (4) αδειών για παρόχους δωρεάν σε όλη την επικράτεια, γενικής πληροφόρησης, περιεχομένου αναμετάδοσης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, για υψηλής ανάλυσης αναμετάδοση, καλύπτοντας ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, για περίοδο δέκα ετών, ο οποίος θα διενεργηθεί 30 Αυγούστου, 2016, από την Αναθέτουσα Αρχή «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», που εδρεύει επί της οδού Φραγκούλη 11 και Αλ. Πάντου στη Καλλιθέα Αττικής, Ταχυδρομικός Κωδικός 10163, και θα δεσμευτεί εντός 48 ωρών για λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας, Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης, Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία TPK MAE, στην ………………. τράπεζα (Swift Code:…………………..).

Το παραπάνω κεφάλαιο σε μετρητά θα παραμείνει δεσμευμένο υπέρ της Αναθέτουσας Αρχής «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», που εδρεύει  επί της οδού Φραγκούλη 11 και Αλ. Πάντου στην Καλλιθέα Αττικής, Ταχυδρομικός Κωδικός 10163, όπως εκπροσωπείται από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριο Κρέτσο, για χρονική περίοδο τριακοσίων εξήντα πέντε (365) ημερών από την έκδοση της.

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: [email protected] * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

…………..

β) από το κάτωθι από 20.09.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα [Σχετικό 6β],  το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στο στέλεχος  της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κ. Αντώνιο Λιανό και  στο οποίο επισυνάπτεται η παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου 2016-2026  της άνω  εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», διάρκειας δέκα ετών, σύμφωνα με  τους  όρους  του άνω Διαγωνισμού:

Τηλεοπτικό Κανάλι ΒP

Από: Κυριάκος Τόμπρας

Προς: [email protected]

Τρ, Σεπ 20, 2016 04:11 μ.μ.

Με ευγενικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: [email protected] * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

Ø  Εμφάνιση γνησίου μηνύματος

[συνημμένο αρχείο PDF]

[ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΘΟΝΩΝ ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ]

[«ΙΩΑΝΝΗΣ- ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»]

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 2016-2026 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ]

γ) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6γ], το οποίο απέστειλε ο 3ος  εγκαλούμενος, Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου  της CCC, στο άνω  Στέλεχος  της CCC,  κ. Αντώνιο Λιανό και στον ως άνω, κ. Κυριάκο Τόμπρα:

Από: Fouad Khoury

Προς: [email protected], [email protected]

Σαβ, Αυγ 27, 2016 05:34 μ.μ.

Αγαπητέ Κυριάκο,

Όπως έχει γίνει αντιληπτό και από τις δύο πλευρές, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να λειτουργήσει αυτό εξαιτίας του ότι η ελληνική επωνυμία της εταιρείας είναι μέρος του swift.

Εναλλακτικά, συντάσσω συμφωνητικό υπεργολαβίας για ανάθεση σ΄ εσάς Ηλεκτρομηχανολογικού έργου ποσού  40 Εκατομμυρίων Δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE). Δηλώνω ότι υπάρχει προκαταβολή ποσού 3 Εκατομμυρίων Δολαρίων, που θα  γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE) αύριο.

Ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί σε λογαριασμούς φίλων  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE),  τους οποίους μπορώ να χρηματοδοτήσω αύριο.

Από εκεί και πέρα, θα εναπόκειται στα  δικά  σου μαγικά να φέρεις τα κεφάλαια εδώ.

Σε παρακαλώ να είσαι έτοιμος για αυτό.

Δώσε μου στα στοιχεία του λογαριασμού στα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE).

Ποιος θα υπογράψει το συμφωνητικό  υπεργολαβίας.

Θα χρειαστείς πλήρη  υποδομή για εκτύπωση και σάρωση (scanning)  για να επικοινωνήσουμε ξανά το πρωί της Κυριακής πριν την εκκλησία.

Με τις ευλογίες του Θεού.

***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω I-Phone***

Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς [αραβική γραφή]

Fouad A Khoury ACA, MBA

Αντιπρόεδρος Ταμείου  Επενδύσεων και Ασφαλίσεων

Consolidated Contractors Company

Group Finance and Treasury – Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210 6182 666 Κινητό: +30694 158 1809

E-mail: [email protected]

δ) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6δ], το οποίο απέστειλε ο 3ος  εγκαλούμενος, Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικός Διευθυντής του άνω Ομίλου  της CCC, στον ως άνω, κ. Κυριάκο Τόμπρα, με  κοινοποίηση στο άνω  στέλεχος  της CCC,  κ. Αντώνιο Λιανό:

Από: Fouad Khoury

Προς: [email protected]

Κοινοποίηση: [email protected]

Σαβ, Αυγ 27, 2016 06:28 μ.μ.

Αγαπητέ Κυριάκο,

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι αυτό θα δουλέψει. Τι νομίζεις?

1- Η Τράπεζα έχει ήδη δεσμεύσει 3 εκατομμύρια ευρώ  για την έκδοση της Εγγυητικής Επιστολής.

2- Θα ζητήσουμε από την Τράπεζα να δεσμεύσει  ένα δεύτερο πακέτο ΕΥΡΩ 3 εκατομμύρια ευρώ  ???????

3- Είναι οι 48 ώρες  αρκετές; Οι τράπεζες, με  τις  οποίες μιλήσαμε, μπροστά  σου μίλησαν για  δέκα μέρες και δύο εβδομάδες, για να  τελειώσουν με  τις  διαδικασίες “Συμμόρφωσης και μάθε  τον πελάτη σου (Know tour Client – KYC)”.

Μπορούμε  να πορευθούμε παράλληλα με  τις Τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αύριο το πρωί  και αν βρεθούμε σε αδιέξοδο, συνεχίζουμε με την Υπεργολαβία.

Τι νομίζεις?

Με ευχαριστίες και χαιρετισμούς (αραβική γραφή)

Fouad A Khoury ACA, MBA

Αντιπρόεδρος

Ταμείο  Χρηματοδότησης Επενδύσεων και Ασφαλίσεων του Ομίλου

Ø  Εμφάνιση γνησίου μηνύματος

ε) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6δ], το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στον  3ο  εγκαλούμενο, Fouad Khoury, σε  απάντηση  στο αμέσως παραπάνω  υπό  την περίπτωση γ) μήνυμά  του τελευταίου και το οποίο έχει ως ακολούθως:

Σαβ, Αυγ 27, 2016 06:38 μ.μ.

Από: Κυριάκος Τόμπρας

Προς: [email protected]

1.       3.000.000 μία  φορά για  την έκδοση της εγγυητικής  επιστολής. Όχι δύο  φορές.

2.       Ζητάμε 48 ώρες μετά την συμμόρφωση στο KYC, όχι 48 ώρες μετά την έκδοση. Αυτό θα  κάνει εδώ το μέσο αποδεκτό – μετά την υπόσχεση του WH.

Πιστεύω ότι το να πάμε  παράλληλα και με  τις δύο επιλογές είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: [email protected] * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

στ.) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6ε], το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στον  3ο  εγκαλούμενο, Fouad Khoury και στο άνω  στέλεχος  της CCC,  κ. Αντώνιο Λιανό:

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 3

Από: Κυριάκος Τόμπρας

Προς: [email protected], [email protected]

Σαβ, Αυγ 27, 2016 07:23 μ.μ.

Μετά  από αρκετές συζητήσεις σε σχέση με το BB mt 760 (ΕΕ) και τις επιπλοκές με τη διαδικασία KYC, πιστεύω πως όλοι κατανοούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να  χάνουμε τον χρόνο μας σε κάτι που ποτέ δεν θα επιτευχθεί.

Είμαι 100% σίγουρος πως η ιδέα του κ. Fouad να προχωρήσουμε με συμφωνητικό υπεργολαβίας είναι τώρα η μόνη και μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Θα σας προωθήσω το συντομότερο δυνατό, τα στοιχεία της εταιρείας και του λογαριασμού, προκειμένου να προετοιμάσετε την συμφωνία και να προβείτε στην καταβολή.

Με  φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: [email protected] * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

ζ) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6στ],  το οποίο απέστειλε ο ως άνω  3ος  εγκαλούμενος, Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικός Διευθυντής του άνω Ομίλου  της CCC, προς τον ως άνω, κ. Κυριάκο Τόμπρα:

Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε  σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής  και ο Λευκός Οίκος, και η White  Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε  αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας.

***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***

Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς

Fouad A Khoury

1.6. Τα ανωτέρω ηλεκτρονικά μηνύματα οι εγκαλούμενοι απέκρυψαν από τον Διαιτητικό Δικαστή προκειμένου να τον εξαπατήσουν, πείθοντάς τον με  ψευδείς παραστάσεις να εκδώσει την υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση, με το σκεπτικό ότι το ποσό των 3.000.000€ αποτελεί  δήθεν προκαταβολή στο πλάισιο υποτιθέμενης υπεργολαβικής σύμβασης κατασκευής έργου.  Εξάλλου, το  εικονικό  της ανωτέρω σύμβασης περί “υπεργολαβίας”  πλήρως ενισχύεται και από τα  κάτωθι χωρία  της άνω  υπ’ αριθμόν  23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης [Σχετικό 2.]:

«6.2. Κατάρτιση της Συμφωνίας μεταξύ των Μερών

77. Κατόπιν των συζητήσεων αυτών μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας «Τοξότης» και του ομίλου «CCC Group», ο κ. Σαμέρ Χούρυ (Samer Khoury) έδωσε εντολή στον κ. Φουάντ Χούρι (Fouad Khouri) (Αντιπρόεδρος, Χρηματοδότηση. Ταμείο Επενδύσεις και Ασφάλιση, όμιλος (CCC Group) και τον κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian) (Δικηγόρος ομίλου CCC Group) να συντάξουν σχέδιο συμφωνίας και να διαπραγματευτούν τους όρους με τον Δρ. Κυριάκο Τόμπρα (οικονομικός σύμβουλος, εταιρεία Τοξότης) [Δήλωση Μάρτυρα του· κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Khouri) (Σχετικό C-12)].

78. Την 27η Αυγούστου 2016, ο Dr. Κυριάκος Τόμπρας έστειλε τα  πλήρη στοιχεία της  εταιρείας Τοξότης, περιλαμβανόμενης της διεύθυνσης της έδρας της και της νόμιμης διεύθυνσής της, του ΑΦΜ, του ονόματος και της διεύθυνσης του νόμιμου εκπροσώπου και των τραπεζικών στοιχείων αυτής στον κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Khoury) (Σχετικό C-14).

79. Την 28η Αυγούστου 2016, ο κ. Φουάντ Χούρυ απέστειλε σχέδιο συμφωνίας στον Δρ. Κυριάκο Τόμπρα και ζήτησε τα σχόλιά του. Ο όρος 4 του σχεδίου συμφωνίας προέβλεπε ότι «Η ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ θα παρέχει στον ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ το ποσό των τριών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ (εφεξής στο παρόν καλείται «ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ») εντός 7 ημερών αφότου ο ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΣ παρέχει στην ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ άνευ  επιφυλάξεων τραπεζική εγγύηση για το εν λόγω ποσό από τράπεζα αποδεκτή από την ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ και σε μορφή αποδεκτή από  την ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ, ως προκαταβολή για τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ» (Σχετικό C-14).

80. Την ίδια ημέρα, ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας απάντησε εγγράφως στον κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Choury) δηλώνοντας ότι «η συμφωνία είναι εντάξει. Για να εφαρμόσει η εταιρεία σας την πληρωμή στο άρθρο 4, πιστεύω ότι είναι καλύτερο, να αλλαχθεί ο όρος της εγγύησης της υπεργολάβου, ώστε να εκδίδεται εντός 7 ημερών από την είσπραξη της πληρωμής} αφού θα κάνετε την καταβολή το συντομότερο δυνατό, πριν από οποιαδήποτε εγγύηση υπεργολάβου». (Σχετικό C-14)

81. Ο κ. Φουάρντ Χούρυ (Fouad Choury)  προώθησε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian) και κοινοποίησε το μήνυμα στον κ. Σαμέρ Χούρυ (Samer Khoury),   ο οποίος απάντησε «Συμφωνώ. Κάντε την αλλαγή. Μετά στείλτε το στον Oυαλίντ να υπογράψει. Και να το στείλει πίσω σε σένα με e-mail». Ο κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian)  έγραψε και στον κ. Φουάντ Χούρυ και στον κ. Σαμέρ Χούρυ δηλώνοντας ότι «συνήθως παρέχουμε την προκαταβολή αφότου λάβουμε την τραπεζική εγγύηση. Εάν πληρώσουμε πριν να έχουμε την εγγύηση, δεν θα έχουμε καμία εξασφάλιση ότι θα παρέχουν την εγγύηση ή ότι η εγγύηση θα είναι από τράπεζα αποδεκτή από εμάς. Παρά ταύτα, αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα το οποίo αφήνω σε σένα». Ο κ. Σαμέρ Χούρυ απάντησε σ’ αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Σε παρακαλώ προχώρησε. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους. Χρειαζόμαστε τα μετρητά σήμερα».

1.7. Περαιτέρω, η άνω  εταιρεία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» μη  τηρώντας  τις  συμβατικές  της υποχρεώσεις ουδόλως κατέβαλε το  λοιπό μέρος της άνω συμφωνημένης συμμετοχής της μέχρι  του ποσού των € 25.000.000, ως  είχε  συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα   από υπαιτιότητα της άνω εταιρείας CCC, το οικείο επενδυτικό σχήμα να  καταρρεύσει, να  μην καταστεί  εφικτή η κατακύρωση σε αυτό άδειας παρόχου εκπομπών   εθνικής  εμβέλειας και  συνακόλουθα  εξ αυτού  του λόγου η  Οικογένεια Καλογρίτσα,  η  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», αλλά και  όλες  οι  εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Καλογρίτσα που είχαν  επενδύσει σε αυτό να  υποστούν ανεπανόρθωτο διασυρμό και πλήρη οικονομική καταστροφή.

1.8. Κατόπιν τούτου, άπαντες  οι  εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε  συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε  υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού  Δικαστηρίου και του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος  της CCC να  λάβει πίσω  το άνω ποσό € 3.000.000,  το οποίο είχε  καταβληθεί για  την άνω αιτία και  είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε  Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento,  παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και  σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί  δήθεν προκαταβολή  έναντι  της άνω ανύπαρκτης σύμβασης  “υπεργολαβίας”, η οποία  δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα  μπορούσε άλλωστε ακριβώς  διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή  της προκαταβολής, που  δήθεν είχαν δώσει για  αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους.

1.9. Ειδικότερα, σε εκτέλεση των ανωτέρω η άνω  εταιρεία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC»  κίνησε  τη διαδικασία συγκρότησης  Διαιτητικού Δικαστηρίου, κάνοντας επίκληση  της εικονικής και άρα άκυρης δήθεν  «διαιτητικής  ρήτρας», η οποία περιεχόταν στην άνω  από 22.08.2016 εικονική  σύμβαση υπεργολαβίας.   Άμεσα η  εταιρεία  μας  αντέδρασε και  απέστειλε με  το από 16.05.2018 ηλεκτρονικό μήνυμά  της  προς την Γραμματεία του  Διεθνούς  Δικαστηρίου Διαιτησίας ICC  την από 16.05.2018  επιστολή της [οράτε Σχετικά 7. & 7α],  η  οποία  (επιστολή) μνημονεύεται στην ανωτέρω Διαιτητική Απόφαση [Σχετικό 2.] και  στην οποία  διέλαβε κατά λέξη τα  εξής:

«Θέμα : Η επιστολή σας με ημερομηνία 16.04.2018

23540/ ΑΥΖ

Αίτημα για υπαγωγή σε διαιτησία από την εταιρεία με την επωνυμία: AL Ghandi & Consolidated Contractors International Company L.L.C (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), κατά της εταιρείας Τοξότης Α.Ε Κατασκευαστική Εταιρεία (Ελλάδα)

ICC

Γραμματεία του Διεθνούς Δικαστηρίου Διαιτησίας ICC

Κα. Asli Yilmaz

Σύμβουλος

μέσω email: [email protected]

& φαξ: (+33149 53 57 80)

Κυρίες και Κύριοι,

Η από 22.8.2016 σύμβαση, όπως τροποποιήθηκε την 29.8.2016, μεταξύ της εταιρείας με την επωνυμία «AL Ghandi & Consolidated Contractors International Company L.L.C», εδρεύουσας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και της εταιρείας με την επωνυμία «Τοξότης Α.Ε», είναι από την αρχή έως το τέλος μια εικονική σύμβαση που υποκρύπτει μια συγκεκριμένη πρόθεση να καλυφθεί μια άλλη μυστική συμφωνία. Ως εκ τούτου, η σύμβαση (συμπεριλαμβανομένου και του όρου περί συμφωνίας στην υπαγωγή της σύμβασης σε διαιτησία), θεωρείται άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Επισημαίνεται πρωτίστως, ότι το πρωτότυπο της πιο πάνω σύμβασης έχει συνταχθεί μόνο στην αγγλική γλώσσα, το πρόσωπο δε που την υπογράφει δεν ομιλεί και δεν καταλαβαίνει την αγγλική γλώσσα. Επιπροσθέτως τα πρόσωπα που υπογράφουν τα παραπάνω έγγραφα δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και οι φερόμενες ως εμπλεκόμενες εταιρείες δεν έχουν ανταλλάξει στοιχεία προκειμένου να συναφθεί σύμβαση υπεργολαβίας.

Η εταιρεία με την επωνυμία «Τοξότης Α.Ε» επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος της να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων για τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων της εναντίον της εταιρείας με την επωνυμία «AL Ghandi & Consolidated Contractors International Company L.L.C» και παντός τρίτου εμπλεκόμενου προσώπου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με τους οποίους συνήφθη η υποκρυπτόμενη συμφωνία.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην διεξαγωγή της διαιτησίας και να απέχετε από  κάθε περαιτέρω ενέργεια.

Το παρόν κείμενο έχει συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα και έχει μεταφραστεί από την ελληνική στην αγγλική καθώς το πρόσωπο που την υπογράφει δεν ομιλεί και δεν καταλαβαίνει την αγγλική γλώσσα.»

1.10. Παρά  ταύτα, οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», προφανώς σε  συνεννόηση με  τους νομίμους εκπροσώπους της   μητρικής  της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» και  τον Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου της CCC και βασικό γνώστη και συντονιστή των διαδικασιών υλοποίησης της συμμετοχής της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο άνω  επενδυτικό σχήμα, ουδόλως  ανταποκρίθηκαν στην άνω πρόσκληση που τους  απευθύναμε, ούτε και πτοήθηκαν, αλλά αντιθέτως  εκτέλεσαν το εγκληματικό τους σχέδιο εξαπάτησης του  Διαιτητικού Δικαστηρίου, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος 3 εκατομμυρίων ευρώ, προβαίνοντας  στα κάτωθι:

1ον] Αποκρύπτοντας, αλλά και διαστρεβλώνοντας  πλήρως την αλήθεια προσκόμισαν και παρουσίασαν ως αληθινή, την από 22.08.2016 εικονική σύμβαση  υπεργολαβίας [Σχετικό 3] και  την από 29.08.2016 τροποποίηση αυτής [Σχετικό 3α], καίτοι αυτές  όχι μόνο γνώριζαν ότι ήταν εικονικές, και άρα ψευδείς κατά περιεχόμενο και ουδόλως  ανταποκρίνονταν  στην πραγματικότητα, αλλά επιπλέον ο Οικονομικός Διευθυντής της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), σε  συνεννόηση με τους  εκπροσώπους  αυτής παρέπεισαν τον Χρήστο Καλογρίτσα,   και άρα μέσω αυτού και την Οικογένεια Καλογρίτσα, την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και  την εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο,  να υπογράψει  η  εταιρεία μας αυτές τυπικά, προκειμένου όπως μας  είπαν να  έχουν δικαιολογία έναντι  των Τραπεζών και των Αρχών για  την εκταμίευση ποσού 3.000.000, την οποία θα  έκαναν για  τις ανάγκες  εκπλήρωσης της  άνω υποχρέωσής τους για καταβολή ισόποσου μέρους € 3.000.000 της συμφωνηθείσας όπως ανέλθει σε ποσό € 25.000.000 συμμετοχής τους  στο άνω  επενδυτικό σχήμα, το οποίο είχαν συντονίσει και συμφωνήσει προεχόντως με  τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του  οποίου άλλωστε αποφάσισε  τη συμμετοχή  της  στο άνω επενδυτικό  σχήμα  και η Οικογένεια Καλογρίτσα, η  οποία μέχρι  τότε δεν γνώριζε, ούτε είχε και  επαφή με  τους  αδελφούς Khoury, συμφερόντων των οποίων είναι ο Όμιλος  CCC∙

2ον] Έπεισαν ως ηθικοί αυτουργοί των 3ο εγκαλούμενο (Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικό Διευθυντή  του Ομίλου  της CCC) να καταθέσει ψευδώς  και επικαλέστηκαν τις  ψευδείς καταθέσεις   του 3ου  εγκαλούμενου – Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικού Διευθυντή  του Ομίλου  της CCC,  ο οποίος καίτοι γνώριζε πολύ καλά την αλήθεια, ως προκύπτει από τα ανωτέρω ηλεκτρονικά  μηνύματα [Σχετικά 6α- 6στ], των οποίων αυτός ήταν βασικός αποστολέας και αποδέκτης, παρά ταύτα δεν  δίστασε να καταθέσει ψευδώς:

α)  τα όσα προκύπτουν από την άνω υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) [Σχετικό 2.] με παραπομπή στην  ψευδή κατάθεση του Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ) και τα  οποία  ενδεικτικά παρατίθενται αυτούσια  ανωτέρω υπό την §  1.6.  της παρούσης∙ αλλά και

β) όσα άλλα προκύπτουν  από την άνω υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) [Σχετικό 2.], ως  ενδεικτικά  το κάτωθι:

«76.  Ο  κ. Σαμέρ Χούρι (Samer Khoury) έκανε μια σύντομη παρουσίαση του έργου » Al Zahia City Center Mall ” και ο κ. Καλογρίτσας δήλωσε ότι η εταιρεία «Τοξότης» ενδιαφερόταν να συμμετάσχει στο έργο [Δήλωση Μάρτυρα του κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Khouri) (Σχετικό C-12)].»,

π

Keywords
συριζα, ευρω, μηνυση, εν λόγω, αθηνα, εταιρεία, ccc, ηλεκτρονική, llc, group, δραση, ελλαδα, θυγατρική, τραπεζες, τηλεοραση, συμμετοχή, καλοκαιρι, ήτοι, εμπορικη, αφμ, φαε, πειραιας, floor, bay, square, business, building, box, dubai, uae, δεε, city, μετάφραση, ευρω, swift, skype, σεπ, εμφάνιση, finance, white, icc, email, org, φαξ, mall, εθνικη τραπεζα, ρια αντωνιου, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, βομβα mall, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, uae, ξανα, αποτελεσματα, ήτοι, ημερομήνια, μετάφραση, ηλεκτρονική, αιτηση, αφμ, γνωση, δωρεαν, εδρα, εμπορικη, ηθικη, ηνωμενα αραβικα εμιρατα, ιθαγενεια, ντουμπαι, πλαισιο, σμυρνη, τηλεοραση, τοξοτης, ccc, dubai, email, mail, skype, square, αρθρο, αραβικα, εβδομαδες, γεγονοτα, γινει, γλωσσα, δευτερο, δικη, δωσει, εγγραφα, εγγραφο, εγγυηση, ευκαιρια, ειπαν, υπαρχει, εκκινηση, εκκλησια, εμμεσα, ενεργεια, εν λόγω, εμφάνιση, εξηντα, επικοινωνια, επενδυσεις, επιθυμια, εταιρεία, ετων, ιδεα, ιδια, θυγατρική, κεφαλαιο, κειμενο, κινητο, κηφισιας, λεπτομερειες, λογο, μαξιμου, μηνυματα, μορφη, νικο, νομοι, νομικη, οικος, ομιλος, οικογενεια, ανωνυμη εταιρεια, ορος, οφελος, παμε, παρουσιαση, πρωι, σεπ, σιγουρος, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σχεδιο, σχολια, υλοποιηση, φαε, φαξ, φορμουλα, φορα, χερι, χρηστος, ιωαννης, ωρες, group, bay, building, box, business, white, city, εφαρμογη, finance, floor, χωρα, icc, ηλεκτρονικα, κωδικος, κωνσταντινου, mall, πακετο, swift, τραπεζα
Τυχαία Θέματα