Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών : Αντιδράσεις των παρατάξεων για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

17:14 13/12/2019 - Πηγή: In.gr

Την ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών αποφάσισε να εφαρμόσει ο Σύλλογος Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντιδρούν οι φοιτητικές παρατάξεις.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία
και οι αντιδράσεις

Η πρόταση για ηλεκτρονική ψήφο στις συνελεύσεις περιλαμβανόταν στο πλαίσιο των «Ανεξάρτητων φοιτητών ΑΣΟΕΕ», το οποίο υπερψηφίστηκε από τους φοιτητές κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και στη Νομική.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προτίθεται να συμπεριλάβει σχετική πρόβλεψη για ηλεκτρονική ψηφοφορία στους Φοιτητικούς Συλλόγους στο νέο σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως ήταν φυσικό, φοιτητικές παρατάξεις που αντιδρούν στην εξέλιξη αυτή κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για απόπειρα φακελώματος των φοιτητών, και απονέκρωση των συλλόγων.

Ενδεικτικά, η «ΡΑΣ ΕΑΑΚ ΑΣΟΕΕ» απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές να λάβουν «αγωνιστική απόφαση ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για την παιδεία» κατά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιδράσεις,oikonomiko panepistimio athinon, antidraseis