Ο Τζήλος άλλαξε τους κανονισμούς όλου του κόσμου!

18:35 10/12/2018 - Πηγή: In.gr

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει το μεσημέρι της Κυριακής στην Ξάνθη γιατί πολύ απλά οι αποφάσεις του διαιτητή Τζήλου του στέρησαν αυτό που δικαιούνταν. Τη νίκη. Ξεκάθαρα πράγματα. Γιατί όταν συμβαίνουν φάσεις όπως αυτές με το τράβηγμα φανέλας του Τοροσίδη και του Μάνου και ο διαιτητής αρνείται πεισματικά να καταλογίσει πέναλτι, τότε χάνεται η μπάλα. Κι εδώ λοιπόν θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια νέα

βάση.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις του Τζήλου συνιστούν αλλαγή των κανονισμών που ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο! Και δεν χωρά αμφιβολία πώς οι συγκεκριμένες φάσεις σε οποιαδήποτε άλλη γωνιά του πλανήτη θα αποτελούσαν τον ορισμό του πέναλτι. Το βλέπουμε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, σε Μουντιάλ, σε προηγμένα πρωταθλήματα. Πέναλτι.

Πιο καθαρές φάσεις, πιο εύκολες φάσεις δεν μπορούν να υπάρξουν για έναν διαιτητή. Κι όμως στην Ξάνθη δεν δόθηκε κανένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, γιατί πολύ απλά η περιβόητη… εξυγίανση είχε προφανή στόχο. Να «μπλοκάρει» με κάθε τρόπο τους πειραιώτες στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει ο ίδιος ο Τζήλος (μιας και είναι διεθνής) όσους ξένους διαιτητές θέλει για τις αποφάσεις που πήρε στον αγώνα της Ξάνθης. Να τους δείξει το βίντεο με τα στιγμιότυπα και ν’ ακούσει τις απόψεις τους. Αν έπραξε σωστά που δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό. Αν πήρε την σωστή απόφαση αφήνοντας τον Καμαρά της Ξάνθης να κάνει το ένα σκληρό μαρκάρισμα μετά το άλλο στους παίκτες της ομάδας του Πειραιά.

Αν ήταν σωστή η απόφαση του να αφήνει παίκτη της Ξάνθης να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον Ποντένσε. Ναι, έγινε κι αυτό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Κι ένα ακόμα στοιχείο που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η διαιτησία λοιπόν του Τζήλου ήταν κακή. Έκανε πολλά λάθη ο ρέφερι και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε πήρε και χαμηλό βαθμό από τον παρατηρητή. Το θέμα όμως είναι αλλού. Όλα του τα λάθη ήταν εναντίον του Ολυμπιακού.

Δεν υπήρξε ένα σφύριγμα στο παιχνίδι που να είναι εναντίον της Ξάνθης και να σηκώνει την οποιαδήποτε συζήτηση. Μα ούτε… πλάγιο. Όταν όμως οι φάσεις υπέρ του Ολυμπιακού «φώναζαν» από μακριά, ο Τζήλος αρνούνταν να σφυρίξει. Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος. Μήπως ισχύουν άλλοι κανονισμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι άλλοι στον υπόλοιπο κόσμο; Γιατί μ’ αυτά που είδαμε χθες το μεσημέρι στην Ξάνθη τίποτε πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο.

Κι εδώ πρέπει βέβαια να περιμένουμε και την συνέχεια, γιατί είναι δεδομένο πως το συγκεκριμένο «σύστημα» θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον του Ολυμπιακού. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας από την… εξυγίανση για να μπει «φρένο» στον Ολυμπιακό. Μετά από αυτά που έγιναν στην Ξάνθη, οι… εξυγιαντές θα πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα