Ο Τραμπ δεν θα συναντήσει Πούτιν και το Κρεμλίνο απαντάει ειρωνικά

20:29 29/11/2018 - Πηγή: In.gr

Απειλές στη Ρωσία για ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με το Κρεμλίνο να απαντάει με… ειρωνικό τρόπο ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό ο ρώσος πρόεδρος θα έχει… ακόμα δυο ώρες για συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε την απόφασή του να ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το Σάββατο στο περιθώριο

της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αργεντινή, αφότου παρέλαβε την πλήρη έκθεση για περιστατικό της Κυριακής στο στενό του Κερτς που έχει πυροδοτήσει την κλιμάκωση των σχέσεων Μόσχας – Κιέβου.

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και το πλήρωμα δεν έχουν επιστρέψει στην Ουκρανία από την Ρωσία, αποφάσισα ότι θα είναι προς το καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προηγουμένως προγραµµατισθείσα συνάντηση στην Αργεντινή με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιαστική σύνοδο κορυφής ξανά αμέσως μόλις η κατάσταση επιλυθεί!», ανέφερε ο Τραμπ με ανάρτηση του στο Twitter.

Ειρωνική απάντηση Κρεμλίνου

Η ρωσική απάντηση ήταν άμεση, με το Κρεμλίνο να τονίζει ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο Twitter. Ωστόσο σε περίπτωση που επαληθευτεί αυτό «τότε ο Πούτιν θα έχει δύο ώρες παραπάνω για συναντήσεις με ηγέτες στη σύνοδο της G20».

«Αν η πληροφορία για την ακύρωση από πλευράς Τραμπ της συνάντησης με τον Πούτιν αληθεύει, τότε ο Πούτιν θα έχει δύο ώρες παραπάνω για συναντήσεις με ηγέτες στη σύνοδο της G20» αναφέρει το σχόλιο της Ρωσίας.

«Πετάμε για Αργεντινή. Μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο τα tweet και τις αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Αν είναι αλήθεια, τότε ο ρώσος πρόεδρος θα έχει ένα δίωρο παραπάνω στο πρόγραμμά του για χρήσιμες συναντήσεις στο περιθώριο της συνόδου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα