Ο Τέρι Χάτσερ πήρε φωτιά

14:46 22/1/2019 - Πηγή: In.gr

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου πέρασε νικηφόρα και από το μαγευτικό Ρέθυμνο. Οι συνθήκες της αναμέτρησης και η προϊστορία των δύο μονομάχων, μας προϊδέαζαν για ένα κλασικό ελληνικό ντέρμπυ. Οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν ανοιχτά το ενδεχόμενο του υποβιβασμού, με τον οργανισμό να έχει πλέον συσπειρωθεί συνολικά γύρω από τον μεγάλο στόχο της παραμονής στη κατηγορία. Ήταν λοιπόν σίγουρο, ότι θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους.

Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς έχουν

την τάση να δυσκολεύονται στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η κατάσταση βέβαια έχει χειροτερέψει αρκετά τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας των συνεχιζόμενων οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν τον σύλλογο. Τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ, κάνουν λόγο ακόμα και για καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών – γεγονός που αναμφίβολα επηρεάζει τις επιδόσεις του αγωνιστικού τμήματος.

Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση εξελίχθηκε όπως αναμέναμε. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απομακρυνθεί στο σκορ, με τον τελικό νικητή να κρίνεται στις περίφημες λεπτομέρειες. Ο άσσος στο μανίκι του ΠΑΟΚ ονομαζόταν Τέρι Χάτσερ – ο Αμερικανός guard πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του στην κατάκτηση του πολυπόθητου ροζ φύλλου. 37 πόντοι (ρεκόρ καριέρας), 4 assists, 2 rebounds και 38 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης. Ας δούμε μαζί τα σπουδαία επιτεύγματα του.

Outside scoring

Ο Χάτσερ τελείωσε τον αγώνα με 6/9 τρίποντα. Πέρα από την αδιαμφισβήτητα ικανότητα του στο περιφερειακό σουτ, πολλές προσπάθειες προέκυψαν λόγω των κακών τοποθετήσεων της άμυνας του Ρεθύμνου. Σε όλα τα παρακάτω στιγμιότυπα, ο προσωπικός του αντίπαλος κολλάει στο εισαγωγικό screen (στο πρώτο μάλιστα περνάει κάτω από το screen), με αποτέλεσμα να τεθεί ουσιαστικά εκτός φάσης.

Εδώ έχουμε δύο τρομερά step back σουτ αυξημένης δυσκολίας, τα οποία αν εκτελεστούν σωστά είναι πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν. Το κλειδί της όλης υπόθεσης είναι ο τρόπος που μασκαρεύει τις προθέσεις του – ο αμυντικός θεωρεί πως ετοιμάζεται για drive. Ο Χάτσερ διαβάζει την φορά του σώματος του, απορροφά την επαφή και δημιουργεί χώρο για τον εαυτό του πατώντας προς τα πίσω.

Inside scoring

Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε πλήρως την δεδομένη πρόθεση των Κρητικών να του απαγορεύσουν το τρίποντο, αναμειγνύοντας στις προσπάθειες του ορισμένες εντυπωσιακές εφορμήσεις προς το καλάθι. Στο πρώτο στιγμιότυπο παρατηρούμε ακριβώς το ανάποδο φαινόμενο – χρησιμοποιεί την crossover ντρίμπλα για να προσποιηθεί το step back σουτ και διεισδύει προς τα μέσα. Στην συνέχεια, έχουμε ίσως την ομορφότερη φάση του παιχνιδιού. Το αρχικό screen λαμβάνει χώρα σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου – ο πρωταγωνιστής μας κατορθώνει να περάσει ανάμεσα από τους δύο αμυντικούς του Ρεθύμνου, με τη βοήθεια μιας φοβερής ντρίμπλας πίσω από την πλάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα