Ο πρώτος βασιλικός θάνατος από κοροναϊό: Πέθανε η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα

21:51 28/3/2020 - Πηγή: In.gr

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα των Βουρβόνων – Πάρμα, Μαρία Τερέζα της Ισπανίας, νικημένη από τον κοροναϊό.

Η πριγκίπισσα αρρώστησε πριν από οκτώ ημέρες και διακομίσθηκε χτες Παρασκευή σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή.

Αυτή που της μετέδωσε τον ιό, ήταν η νοσοκόμα που φρόντιζε τις δύο αδερφές της, ενώ τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο μικρότερος αδελφός της, Πρίγκιπας Σίξτος Ερρίκος.

Η «κόκκινη πριγκίπισσα», όπως την αποκαλούσαν αρκετοί για τον ακτιβισμό και τις πολιτικές θέσεις της, πέθανε

την Πέμπτη, σε ηλικία 86 ετών.

«Η αδελφή μας Μαρία Τερέσα έπεσε θύμα του κοροναϊού και πέθανε στο Παρίσι», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook παρακαλώντας τους ακολούθους της σελίδας του να προσευχηθούν για την ανάπαυση της αδελφής του.

Ο Οίκος τους ιδρύθηκε το 1748, όταν ο Φίλιππος έγινε δούκας Πάρμας και Πλακεντίας, δουκάτου που ανήκε στη μητέρα του από τον Οίκο των Φαρνέζε.

Πλάγιοι οίκοι ιδρύονται όταν κάποιο μέλος βασιλικής οικογένειας που δεν είναι κληρονόμος του θρόνου, λαμβάνει γη και τίτλους. Η Μαρία Τερέζα είχε γεννηθεί στο Παρίσι στις 28 Ιουλίου 1933.

Γονείς της ήταν ο πρίγκιπας Χαβιέ και η Μαντελάιν των Βουρβόνων, που απέκτησαν έξι παιδιά. Σπούδασε στην Γαλλία και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης όπου, σύμφωνα με το περιοδικό People, δίδαξε, όπως έπραξε αργότερα και στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης.

Ασχολήθηκε με το Ισλάμ και με τα δικαιώματα των γυναικών στα αραβικά κράτη και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν λίγες εβδομάδες, ο βασιλιάς Φίλιππος ο 6ος, της Ισπανίας, είχε εξεταστεί και είχε βρεθεί αρνητικός στον κορωνοϊό που αποδείχθηκε όμως μοιραίος για την εξαδέλφη του.

Και άλλοι «γαλαζοαίματοι» έχουν διαγνωστεί με κοροναϊό: ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας. Στον αντίποδα, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, Δούκισσα της Κορνουάλης ήταν αρνητική στις εξετάσεις.

Η Μαρία Τερέσα γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1933 στο Παρίσι και ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του Πρίγκιπα Ξαβιέρ, Δούκα της Πάρμα και της Μαντελάιν των Βουρβόνων.

Η πριγκίπισσα δεν παντρεύτηκε ποτέ και ανέκαθεν το στήριγμά της ήταν τα αδέρφια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα