Ο Luca Nichetto δημιουργεί μια νέα σειρά από γυαλιά Murano

08:05 11/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Luca Nichetto δημιούργησε ένα φάσμα γυάλινων φανών για την σουηδική μάρκα, Svenskt Tenn, παντρεύοντας μαζί με ένα μοτίβο του Josef Frank με βενετσιάνικες γυάλινες τεχνικές.

Η Fusa, είναι μια συλλογή από λαμπτήρες δαπέδου και επιτραπέζιων λαμπτήρων, καθώς και επιτραπέζιες λάμπες, όλα κατασκευασμένα από γυαλί Murano σε διάφορα χρώματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Heritage, an exhibition

by @lucanichetto for @svenskttenn including the Fusa collection. A must go see. Photos courtesy of Svenskt Tenn #stockholmdesignweek #stockholmdesignweek2019 #stockholmfurniturefair #lucanichetto #svenskttenn #nichettostudio

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stockholm Design Week (@stockholmdesignweek) στις 5 Φεβ, 2019 στις 2:17 πμ PST

Τα χρώματα και τα στροβιλιστικά μοτίβα στο γυαλί Murano είναι η «προσωπική ερμηνεία» του Nichetto εμπνευσμένο από τον Josef Frank, από ένα από τα 160 τυπωμένα σχέδια του αυθεντικού αυστριακού αρχιτέκτονα από το αρχείο της Svenkst Tenn. Τα μοτίβα του Frank εξακολουθούν να αποτελούν βασικό κομμάτι των συλλογών της μάρκας σχεδιασμού.

Ο Nichetto μεγάλωσε στο νησί Murano στη Βενετία και ίδρυσε το στούντιο του στην πόλη το 2006, πριν μετακομίσει στη Στοκχόλμη το 2011 για να δημιουργήσει ένα δεύτερο στούντιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Introducing you to Fusa, the collection of lamps we designed for @svenskttenn Handmade in Murano, they are @lucanichetto personal interpretation of Josef Frank’s Terrazzo textile, and a tribute to Svenskt Tenn prominent design history. #fusa #heritage #exhibition #artandcraft #craft #murano #muranoglass #dezeen #designboom #design #lucanichetto #nichettostudio #stockholmdesignweek2019 #stockholmfurniturefair2019 #sdw2019 #sff2019 #italiandesign #scandinaviandesignindustry #legacy #madeinmurano

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luca Nichetto (@lucanichetto) στις 4 Φεβ, 2019 στις 11:33 μμ PST

Κάθε κομμάτι της συλλογής Fusa είναι ένα χειροποίητο Murano, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές γυάλινες τεχνικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα