Νυχτερινές διαδηλώσεις σε όλη την Αλγερία

04:40 4/3/2019 - Πηγή: In.gr

Πολλές εκατοντάδες νέοι κατέβηκαν το βράδυ της Κυριακής στους δρόμους του κέντρου του Αλγερίου, καθώς και άλλων πόλεων της Αλγερίας, για να διαδηλώσουν εναντίον της υποψηφιότητας που υποβλήθηκε επίσημα νωρίτερα χθες, του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στις προεδρικές εκλογές της 18ης Απριλίου, οπότε θα διεκδικήσει νέα, πέμπτη θητεία.

Αντιμέτωπος με αμφισβήτηση χωρίς προηγούμενο αφότου αναδείχθηκε αρχηγός του Κράτους πριν από είκοσι χρόνια, ο Μπουτεφλίκα,

82 ετών, δεσμεύθηκε το βράδυ της Κυριακής πως εάν επανεκλεγεί, θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και δεν θα ολοκληρώσει την πέμπτη θητεία του, αλλά θα οργανώσει νέες, πρόωρες προεδρικές εκλογές, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

«Θέλετε πόλεμο; Αρχισε!»

Δεν ήταν ορατός κανένας αστυνομικός στο κέντρο της πρωτεύουσας, που είχε κατακλυστεί τις προηγούμενες ημέρες από εντυπωσιακά μεγάλη δύναμη των σωμάτων ασφαλείας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πορεία έμοιαζε να μεγαλώνει καθώς περιδιάβαινε το Αλγέρι, ενώ πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων και σκούτερ ηχούσαν τις κόρνες τους.

Στην Μπιζάγια, στην Καβυλία, πολλές εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην έδρα της νομαρχίας κραυγάζοντας «Θέλετε πόλεμο; Αρχισε!», αφηγήθηκαν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεγάλες νυχτερινές διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές ακόμη πόλεις της Αλγερίας, ανάμεσά τους στη Ζίζελ (250 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου), στην Μπουφαρίκ (25 χλμ. νότια), στην Μπούιρα και στην Γκέλμα (82 και 350 χλμ. νοτιοανατολικά, αντίστοιχα).

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα