Ντροπή: Άφησαν τους πρόσφυγες να περιμένουν στη βροχή έξω από Υπηρεσία Ασύλου

19:16 9/8/2020 - Πηγή: In.gr

Άθλιες είναι οι συνθήκες αναμονής έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για δεκάδες πρόσφυγες μετά από την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα.

Πολλές περιοχές της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης «έπεσαν θύματα» της κακοκαιρίας την Παρασκευή με αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες να περιμένουν επί ώρες έξω από το γραφείο της Υπηρεσίας Ασύλου και μάλιστα σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Περιμένοντας

μέσα στη βροχή και με τους δρόμους γύρω τους να έχουν πλημμυρίσει, οι πρόσφυγες  ήταν αναγκασμένοι να μένουν όρθιοι μέσα στο χώμα και το νερό καθώς λόγω των μέτρων για την πανδημία δεν τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στο προαύλιο των εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται πως έξω από τις εγκαταστάσεις δεν υπάρχει κάποιος διαμορφωμένος ασφαλής χώρος υποδοχής, ενώ κανείς δεν νοιάστηκε ακόμη και για μία πρόσφυγα με κινητικά προβλήματα, αλλά ούτε για τις μητέρες με τα μωρά τους.

Δείτε τα βίντεο με τις άθλιες συνθήκες που υπέμειναν οι πρόσφυγες

Μεταξύ άλλων στην ουρά περίμενε και μία γυναίκα σε ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο έπρεπε να σηκώσουν στα χέρια άλλοι πρόσφυγες προκειμένου να βρει πρόσβαση στην υπηρεσία χωρίς να  κινδυνεύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα