Νότια Αφρική : Θετικοί στον κοροναϊό ο υπουργός Υγείας και η σύζυγός του – Και οι δύο είναι γιατροί

02:55 19/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ο νοτιοαφρικανός υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ ότι διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, δύο ημέρες αφού η χώρα του ξεπέρασε το όριο των 700.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

«Η συζυγός μου και εγώ…»

Ο Εμκίζε – γιατρός, όπως και η σύζυγός του – έγινε ο πέμπτος υπουργός της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής που προσβάλλεται από τον κοροναϊό: προηγήθηκαν οι υπουργοί Εμπορίου, Εργασίας, Ορυκτών Πόρων και Αμυνας.

«Θα ήθελα να

ενημερώσω τους πολίτες ότι το απόγευμα η σύζυγός μου (…) και εγώ πληροφορηθήκαμε πως τα τεστ στα οποία υποβληθήκαμε έδειξαν πως είμαστε θετικοί στον κοροναϊό», ανέφερε ο Εμκίζε σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, εξηγώντας πως αποφάσισε να εξεταστεί διότι την προηγουμένη παρουσίασε ελαφριά συμπτώματα της COVID-19, «αφύσικη εξάντληση» και «απώλεια της όρεξης».

DR ZWELI MKHIZE TESTS POSITIVE FOR COVID-19

18/10/20

I wish to inform the public that this afternoon my wife, Dr May Mkhize and I have tested positive for COVID-19.

We decided to go test yesterday when I started showing mild symptoms.

— Dr Zweli Mkhize (@DrZweliMkhize) October 18, 2020

Ο υπουργός, που τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του, διευκρίνισε πως ήρθε σε επαφή την τελευταία εβδομάδα «με ορισμένα μέλη της οικογένειάς μας και της ομάδας μου στο υπουργείο Υγείας», που ενημερώθηκαν ήδη για την εξέλιξη.

Σε απομόνωση

«Τους συμβούλεψα να τεθούν αμέσως σε απομόνωση στα σπίτια τους και να υποβληθούν σε εξετάσεις», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, στην πρώτη γραμμή από την αρχή της πανδημίας του κοροναϊού (τον Μάρτιο), η οποία έφθασε στην κορύφωσή της την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου στη χώρα αυτή.

Στη Νότια Αφρική έχει καταγραφεί το 43% των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην αφρικανική ήπειρο.

Πάντως, ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού στη Νότια Αφρική (2%) παρέμενε κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα πολύ πιο κάτω από αυτόν συνολικά στην ήπειρο (7%), σύμφωνα με το αφρικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (Africa CDC).

Θρηνεί 18.370 νεκρούς

Η χώρα θρηνεί 18.370 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί στη Νότια Αφρική έχουν πλέον χαλαρώσει, όμως ο Ζουέλι Εμκίζε ζήτησε ξανά, για ακόμη μια φορά, από τους συμπολίτες του να παραμείνουν σε επαγρύπνηση διότι «υπάρχει ο κίνδυνος» να ενσκήψει «δεύτερο κύμα».

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα