Νίκη με ανατροπή της Ξάνθης στο Αγρίνιο

21:14 31/8/2019 - Πηγή: In.gr

Η Ξάνθη εντυπωσίασε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό καθώς η ομάδα της Θράκης πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 και μάλιστα η ομάδα της Θράκης κατέκτησε τους τρεις βαθμούς με ανατροπή.

Έτσι, μετά την σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η Ξάνθη έκανε το δύο στα δύο, πετυχαίνοντας

δεύτερη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο μια πολύ σημαντική νίκη για τους φιλοξενούμενους, με την Ξάνθη να σκοράρει δύο φορές σε πέντε λεπτά.

Ο Παναιτωλικός έδειξε τις… διαθέσεις του από τα πρώτα λεπτά του ματς καθώς οι γηπεδούχοι πίεσαν την αμυντική γραμμή της Ξάνθης.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε την κατοχή της μπάλας, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο και η αλήθεια είναι πως ο Παναιτωλικός δημιούργησε δύο – τρεις καλές ευκαιρίες με τον Ντίαζ και τον Ντάλτσιο.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως ζήτησε πέναλτι στο δεύτερο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, σε μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη στον Σανιά, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και μετά το εικοσάλεπτο η Ξάνθη βρήκε «πατήματα» και κατάφερε να βγάλει κόντρες στην άμυνα του Παναιτωλικού.

Η ομάδα της Θράκης έπαιξε πολύ από την αριστερή πλευρά έχοντας και αυτή καλές στιγμές στο ματς, αλλά ούτε η Ξάνθη κατάφερε να βρει δίχτυα και το ημίχρονο έληξε 0-0.

Πίεση του Παναιτωλικού και 1-0

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το γκολ και πίεσε την άμυνα της Ξάνθης.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 70’ με εύστοχο πέναλτι του Μπαΐροβιτς. Πέναλτι που καταλογίστηκε σωστά από τον Τζοβάρα καθώς ο Ντίρεσταμ ανέτρεψε τον Ντάλτσιο.

Μεγάλη ανατροπή της Ξάνθης με δύο γκολ

Η Ξάνθη κατάφερε πάντως ν’ απαντήσει και μάλιστα πολύ γρήγορα πετυχαίνοντας την ανατροπή της εις βάρος της κατάσταση μέσα σε πέντε λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αρχικά στο 72’ με ωραία ατομική προσπάθεια του Εντουάρντο Τεσέιρα και στο 77’ ο Στούργκεον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της Θράκης.

Το «κλειδί»: Η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει δύο λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε ο Παναιτωλικός κι αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας της Θράκης.

Το 10άρι: Ο Εντουάρντο Τεσέιρα ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ με ατομική προσπάθεια.

Στον πάγκο: Η άμυνα του Παναιτωλικού πιάστηκε στον «ύπνο» και δέχθηκε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών.

Γιατί κόουτς: Ο προπονητής των γηπεδούχων, Λουίς Κάστρο θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο με την ομάδα του στο θέμα της αμυντικής λειτουργίας, καθώς ο Παναιτωλικός πλήρωσε ακριβά τα λάθη που έγιναν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Λιάβας, Λουσέρο (72′ Μοράρ), Ντάλτσιο, Φυτόπουλος (46′ Μιμίτο), Ντουάρτε, Ντίας- Μπαΐροβιτς.

ΞΑΝΘΗ: Μπέντομ Μπαξεβανίδης (38′ λ.τρ. Ντίρεσταμ), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσαμ Τερκί, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (57′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Στάργκεον, Ρενέλα (68′ Εντουάρντο).

Keywords
Τυχαία Θέματα