Ν. Χριστοδουλάκης στο One Channel: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει την ανάγκη των επενδύσεων

00:03 27/6/2019 - Πηγή: In.gr

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ’ολης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή One Talk και τον Δημήτρη Μανιάτη, ο συντονιστής οικονομίας και ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Χριστοδουλάκης.

«Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να προσελκύσει νέα ρεύματα» τόνισε μιλώντας για τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «υπάρχουν μεγάλες ταλαντώσεις

στο εσωτερικό του, την μια εμφανίζεται ως σοσιαλδημοκρατία και την άλλη ως αριστερά».

Συμπλήρωσε, επίσης πως «το υπερταμείο που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντάται ούτε σε αποικιοκρατικές δομές».

Κληθείς να σχολιάσει τα προγράμματα τόσο του κυβερνώντος κόμματος, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διευκρίνισε πως πλέον «γίνεται αντιπαράθεση προσώπων και όχι πολιτικών προγραμμάτων και θέσεων».

Απάντησε, δε, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μονομανία με τις παροχές, τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις χωρίς να βλέπει την ανάγκη των επενδύσεων. Θεωρεί, δηλαδή, πως όταν δώσει πολλά επιδόματα σε όποιον να’ ναι, τότε θα δουν και οι επιχειρήσεις ότι αναθερμαίνεται η αγορά και θα σπεύσουν να κάνουν επενδύσεις» ωστόσο κατέστησε σαφές ότι «δεν γίνεται έτσι και συνήθως αυτά το πειράματα οδηγούν σε στασιμότητα την οικονομία».

Από την άλλη πλευρά, για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως «θεωρεί ότι αν ελαφρύνεις τους φόρους ξαφνικά θα ξεπεταχτεί το πνεύμα της επιχειρηματικότητας δυναμικό και ακμαίο και θα πάει να καλύψει το επενδυτικό κενό».

Συμπερασματικά, κατέληξε ότι κανένα από τα δύο προγράμματα «δεν αποτελούν από μόνα τους εργαλεία που θα φέρουν τον τελικό στόχο των επενδύσεων και της απασχόλησης».

Τέλος, παρουσίασε και τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ στον τομέα της οικονομίας. «Το ΚΙΝΑΛ προτείνει μικρά πρωτογενή πλεονάσματα και ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων» είπε σε αυτό το πλαίσιο.

Πηγή: Onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα