«Μύλος» με τον Ροντρίγκες στην Τουρκία, αποχωρεί άμεσα από τη Γαλατάσαραϊ

08:32 27/12/2018 - Πηγή: In.gr

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό Voetbal, ο Γκάρι Ροντρίγκες προκάλεσε αναταράξεις στη Γαλατασαραϊ, προχωρώντας σε μία εξαιρετικά ασυνήθιστη πρωτοβουλία. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι γνωστοποίησε το ποσό το οποίο θα χρειαστεί να καταβάλει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος για την απόκτησή του. Έκανε λόγο για 15.000.000 ευρώ, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η τουρκική ομάδα τον αγόρασε από τον ΠΑΟΚ έναντι μόλις 3.000.000 και στη ραγδαία άνοδο της αξίας του.

«Όταν πρωτοήρθα, οι εφημερίδες έγραφαν ότι ήμουν

ένας άγνωστος παίκτης και τώρα είμαι μία από τις καλύτερες μεταγραφές. Έχω έρθει έναντι 3.000.000, αλλά τώρα μια ομάδα που ενδιαφέρεται για εμένα πρέπει να πληρώσει 15.000.000 ευρώ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του, που άφησε εμβρόντητη την ομάδα του και προκάλεσε δυσαρέσκεια, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δεν υπόκειται στις δικές του αρμοδιότητες.

Λίγες ώρες αφότου το θέμα πήρε διαστάσεις στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, διέρρευσε η πρόθεση της πρωταθλήτριας Τουρκίας να ξεφορτωθεί άμεσα τον 28χρονο, έχοντας μάλιστα κατά νου συγκεκριμένο πλάνο και στοχευμένη προσπάθεια. Συγκεκριμένα, η Γαλατά σκοπεύει να αγοράσει τον 21χρονο Νιγηριανό εξτρέμ, Χένρι Ονιεκουρού, από την Έβερτον, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στο ρόστερ της με τη μορφή δανεισμού, και να πουλήσει τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ σε κάποια εκ των ενδιαφερόμενων από την Premier League.

Η τουρκική ομάδα θεωρεί πως ο Ροντρίγκες έχει φτάσει στο πικ του και πως αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να τον πουλήσει, βλέποντάς την κατάσταση τόσο από επιχειρηματικής σκοπιάς όσο και αγωνιστικής, και παράλληλα έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, Φατίχ Τερίμ.

Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι παραχωρήθηκε από τον ΠΑΟΚ στη Γαλατάσαραϊ τον Ιανουάριο του 2017. Ο Δικέφαλος του Βορρά συμφώνησε με τους Τούρκους για ποσοστό ύψους 20% σε περίπτωση μεταπώλησης, οπότε προσδοκεί να βάλει στα ταμεία του ένα ποσό μεταξύ 2.000.000 και 4.000.000 ευρώ. Πέραν της Κρίσταλ Πάλας, η ολλανδική Αϊντχόφεν ενδιαφέρεται επίσης για την περίπτωση του Ροντρίγκες.

Ο 28χρονος λαμβάνει το ποσό των 1.900.000 ευρώ ετησίως, ενώ το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη Γαλατάσαραϊ έχει ισχύ μέχρι το 2022. Τη φετινή σεζόν έχει μετρήσει συνολικά 20 εμφανίσεις και τέσσερα γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα