Μόρια : Οι χρυσαυγίτες ξαναφόρεσαν τη… μάσκα των αγανακτισμένων

13:10 7/2/2020 - Πηγή: In.gr

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο, με το ΚΥΤ της Μόριας να ασφυκτιά και τους πρόσφυγες να ζητούν να μπει ένα τέλος στον εγκλωβισμό τους.

Αν και το τελευταίο 24ωρο το κλίμα στο νησί δείχνει πιο ήρεμο, «τάγματα εφόδου» με κράνη και ρόπαλα τρομοκρατούν τόσο τους πρόσφυγες αλλά και μέλη ΜΚΟ, μέσα στο χωρίο της Μόριας.

Κάποιοι… αγανακτισμένοι κάτοικοι έσπευσαν να μιλήσουν στα κανάλια για όλα όσα λαμβάνουν χώρα στο νησί,

κατηγορώντας πρόσφυγες ότι μπαίνουν σε αυλές σπιτιών και τρομοκρατούν γυναίκες «που κλαίνε μέσα στα σπίτια» και για μετανάστες οι οποίοι καταστρέφουν την περιοχή η οποία «κάποτε είχε ζωή».

Ωστόσο η «αγανακτισμένη» αυτή νεολαία φαίνεται πως έχει συγκεκριμένο πολιτικό χρώμα και πολιτικές ιδέες.

Όπως φαίνεται, ένας από αυτούς, που εμφανίστηκε και σε κεντρικό δελτίο του STAR, το οποίο έκανε λόγο για «περιπολίες κατοίκων», είναι γνωστός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής με το προφίλ του στο Facebook να είναι γεμάτο φασιστικά και μιλιταριστικά συνθήματα.

Μεταξύ άλλων μάλιστα, μπορεί να δει κανείς στο προφίλ του φωτογραφίες με τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε ανάρτησή του δε, σχολιάζοντας τα επεισόδια της 3ης Φεβρουαρίου στο νησί, αναφέρει ότι τον έχουν πει φασίστα και ναζί, όμως εκείνος συνεχίζει να προειδοποιεί για τους «λαθρομετανάστες».

Στον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής ομάδας το «τάγμα εφόδου»

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία στη Μόρια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης «ροπαλοφόρων».

Η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως έπιασε επ’ αυτοφόρω ομάδα νεαρών οι οποίοι λειτουργούσαν ως «τάγματα εφόδου» στο χωριό της Μόριας, με κράνη και ρόπαλα.

Και οι επτά οδηγούνται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής ομάδας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ανθρωποκυνηγητό στη Μόρια

Υπενθυμίζεται ότι το φως της δημοσιότητας είχαν δει βίντεο με ακροδεξιούς οι οποίοι κυνηγούσαν πρόσφυγες και μέλη ΜΚΟ μέσα στο χωριό της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

Το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης ομάδα περίπου 15 νεαρών ατόμων εξαπέλυσε επιθετικό ανθρωποκυνηγητό στη Μόρια κατά προσφύγων, μεταναστών και μελών ΜΚΟ.

Την επόμενη μέρα, με τη στήριξη κάποιων ντόπιων, το «τάγμα εφόδου» μπούκαρε στο χωριό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας.

Αργότερα το βράδυ, οι ίδιοι άγνωστοι με κουκούλες και μαύρα μπουφάν κυκλοφορούσαν μέσα στο χωριό της Μόριας κρατώντας στειλιάρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο stonisi.gr από ντόπιους, η ομάδα των «15» χτυπούσε πόρτες των σπιτιών, ρωτώντας αν αυτά νοικιάζονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας να βγουν στον δρόμο.

Μάλιστα, τα άτομα αυτά έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της ομάδας στη Μυτιλήνη

Οι άγνωστοι συνέχισαν και στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη. μέχρι τις 3 τα ξημερώματα περίπου.

Μέλη της εν λόγω ομάδας, σημειώνει το ρεπορτάζ, προσπάθησαν να μπουν και σε ένα μπαρ στη Μυτιλήνη, «αναζητώντας» μέλη ΜΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα