Μητσοτάκης στο CNN: Σε 3 χρόνια η Ελλάδα θα είναι επενδυτική έκπληξη
Η Ελλάδα θα αποτελέσει θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους διεθνείς επενδυτές.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με συνέντευξή του στο CNN, κάλεσε τους επιχειρηματίες να επιστρέψουν στη χώρα μας τις καταθέσεις των εταιρειών τους προκειμένου να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα.
Χαρακτήρισε «πολιτικό ορόσημο» τις ερχόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι αυτές θα σφραγίσουν την εποχή μετά τον λαϊκισμό.
«Το μήνυμα μου είναι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και τη δημοσιογράφο Tζούλια Τσάτερλι. Η συνέντευξη μεταδόθηκε από το CNN το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και παραχωρήθηκε στο περιθώριο των επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη.
«Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, σήμερα έχουμε 12 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ενθαρρύνω την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να υποστηρίξει την προσπάθειά μας επιστρέφοντας καταθέσεις των επιχειρήσεων τους στις ελληνικές τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά o κ. Μητσοτάκης.
«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που βίωσε το κόστος του λαϊκισμού και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εκλέξει μια κυβέρνηση που θα σφραγίσει την εποχή μετά το λαϊκισμό», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι «οι Έλληνες αισθάνονται απίστευτα πιεσμένοι από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και τόνωση την ανάγκη για εφαρμογή του σχεδίου του για θαρραλέα μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
«Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι ένα όραμα για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή που η ανάπτυξη ωφελούσε μόνο τους επιχειρηματίες που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως υπογράμμισε, ο στόχος του για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% αφορά κατεξοχήν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μαστίζονται από την υψηλή φορολογία και τις εισφορές. Τόνισε παράλληλα ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, θα δώσει ανάσα σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στη μεσαία τάξη. Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης «ως ένα κίνητρο που θα ενισχύει τις προοπτικές για παραγωγικές επενδύσεις» στα μάτια των διεθνών επενδυτών «οι οποίοι αποθαρρύνονται σήμερα από την υψηλή φορολογία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χαμός στην Πάτρα: Τουλάχιστον 130 άτομα στο νοσοκομείο
- Σεισμός τώρα στο Αιγαίο
- Έξι απλές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα επιπλέον κιλά!
- Αυτόπτες μάρτυρες αποκαλύπτουν τι συνέβη δευτερόλεπτα πριν την συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines
- Συγκλονίζει η ανάρτηση επιβάτη λίγο πριν μπει στη μοιραία πτήση των αιθιοπικών αερογραμμών
- Αναδυόμενος ναός – φάντασμα 400 ετών!
- Άδειο στομάχι: Τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε;
- Πρόταση Ζορμπά να ανταλλάξουμε τον «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων
- Survivor spoiler διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει το αποψινό (11/3) έπαθλο (vid)
- Ελένη Μενεγάκη: Εύχεται «Καλή Σαρακοστή» μαζί με την μικρή Μαρίνα! (φωτο)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Πρόταση Ζορμπά να ανταλλάξουμε τον «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων
- Μητέρα όλων των μαχών για Τσίπρα οι ευρωεκλογές – Ποιους σκέφτεται να βάλει στο ψηφοδέλτιο
- Γεωργούλης: Δεν είχα ασπαστεί την εύκολη ζωή, δεν πήρα δάνεια
- Τριφυλλάρα βάλε ένα γκολ
- LIVE: Λαύριο – Ολυμπιακός
- Ο Ζιντάν επιστρέφει στη Ρεάλ!
- Ερχονται πρόστιμα στο Taxis για τα ανασφάλιστα ΙΧ
- Μητσοτάκης στο CNN: Σε 3 χρόνια η Ελλάδα θα είναι επενδυτική έκπληξη
- Επιστρέφει ο χειμώνας: Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια θα «σαρώσουν» τη χώρα
- Τίτος Πατρίκιος, ο «μέγας επιζών» της ελληνικής ποίησης
- Τελευταία Νέα In.gr
- Μητσοτάκης στο CNN: Σε 3 χρόνια η Ελλάδα θα είναι επενδυτική έκπληξη
- Ο Ζιντάν επιστρέφει στη Ρεάλ!
- Γεωργούλης: Δεν είχα ασπαστεί την εύκολη ζωή, δεν πήρα δάνεια
- Καταδίκη Αμερικανού πολίτη στο Ιράν
- Πόποβιτς: «Κάναμε αρκετά καλή δουλειά στην αντιμετώπιση του Γιάννη»
- Βετεράνοι Ολυμπιακού: «Τρόπος ζωής ο Ολυμπιακός»
- Τσακωμός Ράμος-Μαρσέλο στην προπόνηση της Ρεάλ
- Αξιωματούχος Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πιθανή νέα συνάντηση Τραμπ- Κιμ
- Πρόταση Ζορμπά να ανταλλάξουμε τον «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων
- Τριφυλλάρα βάλε ένα γκολ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χανιά: Μάχη για τη ζωή δίνει μοτοσικλετιστής
- Στην Αθήνα 15-16 Μαρτίου ο Νίκολα Ντιμιτρόφ
- Έξαλλο γλέντι από Ομπράντοβιτς! Χόρευε και τραγουδούσε στην Τουρκία- video
- Ανακοινώνει Ζινεντίν Ζιντάν η Ρεάλ Μαδρίτης
- Πάτρα: Καραγκιόζης και Κινέζικος Δράκος έδωσαν τη δική τους νότα στην τελετή λήξης (φωτο)
- Γλίτωσε ο οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε μαχαιρωθεί στο Παρίσι
- Στη φυλακή ο ανεγκέφαλος οπαδός που γρονθοκόπησε τον παίκτη της Άστον Βίλα
- Ιλισσός: “Αναδύεται” και αλλάζει την Αθήνα – Πεζόδρομος από την Ακρόπολη με “άρωμα” Σωκράτη!
- Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη τα επόμενα 2 με 3 χρόνια
- Μητσοτάκης στο CNN: H Eλλάδα θα είναι η επενδυτική έκπληξη τα επόμενα τρία χρόνια