Μέρα25: Αδιανόητο να μπει σε καραντίνα το δώρο του Πάσχα

15:29 19/3/2020 - Πηγή: In.gr

Σφοδρές είναι οι επικρίσεις και από το ΜέΡΑ25 κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τις δηλώσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο μη καταβολής του δώρου του Πάσχα.

Καμία έκπτωση στα δικαιώματα των εργαζομένων

«Είναι αδιανόητο, ειδικά αυτή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι χρειάζονται στήριξη, η κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε «καραντίνα» τα δικαιώματα τους» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.
Ο κ. Κριθαρίδης

τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία έκπτωση στα δικαιώματα των εργαζομένων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στην ΕΡΤ ότι είναι «υπό αξιολόγηση» η αναστολή του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Να καταβληθεί κανονικά

Όπως αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης το δώρο του Πάσχα πρέπει να καταβληθεί κανονικά, με τη στήριξη του ελληνικού Δημοσίου αν αυτό κρίνεται απαραίτητο μέσα από επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.
Προσθέτει δε, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 ότι καμία έκπτωση δεν πρέπει να γίνει εν μέσω κοροναϊού στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αντιθέτως, θα πρέπει να γίνονται επιπλέον εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας τόσο αναφορικά με τις υπερωρίες των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, όσο και με το κατά πόσον τους παρέχεται από τους εργοδότες ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την προστασία τους, όσο εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και το ΚΚΕ έχουν τοποθετηθεί και έχουν καλέσει την κυβέρνηση να μην διανοηθεί την περικοπή του δώρου του Πάσχα λόγω κοροναϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα