Μενδώνη: Διενεργήθηκε αυτοψία στον ταινιόδρομο που κατέρρευσε από τα 5,1 ρίχτερ

11:32 23/7/2019 - Πηγή: In.gr

Μετά από ερώτημα δημοσιογράφων για την κατάσταση του ταινιόδρομου του Εργοστασίου Λιπασμάτων επί του λιμενοβραχίονα Κράκαρη, στον Πειραιά, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο χαρακτηρισμός ως μνημείων του λιμενοβραχίονα Κράκαρη και του ταινιόδρομου του εργοστασίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων (ΑΕΕΧΠ-Λιπάσματα Δραπετσώνας) που βρίσκεται στο φανάρι εισόδου στον προλιμένα Πειραιά-Πύλη Ε1 (Μώλος

Κράκαρη) στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, φερόμενης ιδιοκτησίας Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 284/ΑΑΠ/2017 της 11ης Δεκεμβρίου 2017.

Με τη σεισμική δόνηση της 19ης Ιουλίου 2019 κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του ταινιόδρομου. Ωστόσο, ήδη από το 2017, είχε επισημανθεί η κακή κατάσταση διατήρησης του κτίσματος και η επικινδυνότητά του. Αυτό είχε τονιστεί στη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, κατά τη συζήτηση για την κήρυξή του ως μνημείο. Δεδομένου όμως ότι ο ταινιόδρομος αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κηρύχτηκε ως νεώτερο μνημείο. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία πρόνοια για την προστασία του.

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ζήτησε να διενεργήσει αυτοψία αμέσως τη 19η Ιουλίου 2019. Ο ΟΛΠ, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το μνημείο, αιτήθηκε γραπτού αιτήματος. Η αυτοψία πραγματοποιείται σήμερα. Τα αποτελέσματά της θα γνωστοποιηθούν μετά την ενημέρωσή μας από την αρμόδια Υπηρεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα