Χαλκιδική : Με κοροναϊό εργαζόμενοι σε γνωστό μπαρ – Νέα κρούσματα στο γηροκομείο Ασβεστοχωρίου

03:46 14/8/2020 - Πηγή: In.gr

Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν υπεύθυνη ταμείου και dj που εργάζονται σε δημοφιλές μπαρ στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, ενώ 5 ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου (κεντρική φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi).

Στο μπαρ

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι δύο νεαροί εμφάνισαν ορισμένα από τα συμπτώματα της νόσου και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε τεστ.

Οταν το τεστ έδειξε ότι είναι φορείς του ιού, η διεύθυνση

του καταστήματος τους ενημέρωσε ότι θα σταματήσουν να εργάζονται μέχρι να αποθεραπευτούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το υπόλοιπο προσωπικό της επιχείρησης έχει υποβληθεί σε εξετάσεις και αν οι ιδιοκτήτες προτίθενται να κλείσουν την επιχείρηση για να απολυμανθεί.

Στον οίκο ευγηρίας

Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκαν άλλα πέντε κρούσματα κοροναϊού, που σχετίζονται με τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Ο συνολικός αριθμός φτάνει πλέον τα 41. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ηλικιωμένους ή εργαζόμενους.

Χθες, δύο γυναίκες οι οποίες φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας έχασαν τη ζωή τους.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κοροναϊού στο γηροκομείο.

Σε καραντίνα

Επίσης, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας βρέθηκε στον χώρο. Οπως είπε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οίκος ευγηρίας τηρούσε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Οπως, μάλιστα, εξήγησε ο καθηγητής, εργαζόμενος, συγγενικό πρόσωπο του οποίου είχε επισκεφτεί τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές του διακοπές και πήγε σε συναυλία, νόσησε με αποτέλεσμα να κολλήσει ο ίδιος τον ιό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στους διαμένοντες του οίκου ευγηρίας.

Το γηροκομείο βρίσκεται σε καραντίνα επτά ημερών και δεν επιτρέπεται να μπει ή να βγει κανείς από αυτό.

Πηγή: thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα