«Μάγεψε» η Λυσιστράτη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

20:17 1/8/2020 - Πηγή: In.gr

Μία διαφορετική Λυσιστράτη ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Κεντρικό πρόσωπο η Βίκυ Σταυροπούλου αλλά και ο σκηνοθέτης της παράστασης Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος που παρεμβαίνει ως από μηχανής θεός σε όλη την παράσταση.

Μια Λυσιστράτη

διαφορετική – σε ένα σκηνικό σύγχρονο – ενεργό μαζί με τους ηθοποιούς. Η τραγωδία του Αριστοφάνη ζωντανεύει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τη ματιά του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Η πλοκή του αντιπολεμικού έργου του Αριστοφάνη ξεδιπλώνεται μπροστά στους θεατές άλλοτε με τις παρεμβάσεις του ίδιου του σκηνοθέτη και άλλοτε με τις δευτερεύουσες παρενθετικές ερμηνείες των ηθοποιών. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος παρεμβαίνει άλλοτε ως από μηχανής θεός και άλλοτε ως καθοδηγητής για τον ίδιο τον θίασο.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Βίκυ Σταυροπούλου, στην πρώτη της παρουσία στην Επίδαυρο – το κοινό την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στον επιβλητικό χώρο του αρχαίου μνημείου.

Με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού να τηρούνται απαρέγκλιτα από θεατές αλλά και συντελεστές της παράστασης το αντιπολεμικό μήνυμα του έργου του Αριστοφάνη έλαβε φέτος και ένα διαφορετικό νόημα.

Οι παραστάσεις της Λυσιστράτης συνεχίζονται απόψε και αύριο.

Keywords
Αναζητήσεις
παπασπηλιοπουλος
Τυχαία Θέματα