Λύθηκε το μυστήριο με πλοίο είχε χαθεί στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» πριν 94 χρόνια

23:40 30/1/2020 - Πηγή: In.gr

Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει τι απέγινε το SS Cotopaxi, το οποίο εξαφανίστηκε στο τρίγωνο των Βερμούδων, χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος από συντρίμμια.

Το πλοίο έφτασε στην Αβάνα, στην Κούβα, και κατέπλευσε κοντά στην περιοχή γνωστή ως το «Τρίγωνο των Βερμούδων». Το μυστήριο έχει αξιολογηθεί ως ένα από τα «μεγαλύτερα μυστήρια του τριγώνου».

Ο

υδροβιολόγος Μάικλ Μπαρνέ δήλωσε στο USA TODAY ότι στο ντοκιμαντέρ θα δείξει ότι το Cotopaxi βρίσκεται στην ακτή του Αγίου Αυγουστίνου της Φλόριντα σε μια περιοχή γνωστή εδώ και δεκαετίες ως το «Bear Wreck».

Αλλά η τοποθεσία του Cotopaxi είναι μόνο μέρος της ιστορίας – ο Μπαρνέ συνεργάστηκε με άλλους εμπειρογνώμονες για να κατασκευάσει μια θεωρία για το τι συνέβη με το πλοίο κάνοντας έρευνα που περιλάμβανε ασφαλιστικά αρχεία και καταδύσεις στην περιοχή.

Οι δύο σημαντικοί παράγοντες

Σύμφωνα με το USA Today, δύο σημαντικοί παράγοντες συνέβαλαν στη μοίρα του πλοίου, σύμφωνα με τον απολογισμό του Μπαρνέ: Μια ξαφνική καταιγίδα και ένα πλοίο που δεν ήταν εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τον καιρό.

Τα ξύλινα καλύμματα για το φορτίο του πλοίου ήταν σε κακή κατάσταση, επιτρέποντας στο νερό της βροχής να περάσει κάτω από το κατάστρωμα, έδειξε η έρευνα του Μπαρνέ.

«Το πλοίο ήταν καταδικασμένο σε αυτό το σημείο», όπως δήλωσε.

Η καταιγίδα μετακινούταν συνέχεια, το πλήρωμα «δεν είχε καταφύγιο» και η κατάσταση γινόταν από «κακή σε καταστροφική σε πολύ σύντομο χρόνο», είπε ο Μπαρνέ.

Τα αρχεία βοήθησαν να βρουν σήμα από το πλοίο για τη θέση του ναυαγίου. Βουτώντας στην περιοχή ο Μπαρνέ είπε ότι έμοιαζε περισσότερο σαν μια υποβρύχια μάντρα σκουπιδιών παρά ένα ναυάγιο που μπορεί να δει κάποιος σε μια ταινία.

Ο Μπαρνέ δήλωσε ότι παρουσίασε τις θεωρίες του στους αρχαιολόγους του Ναυτικού Μουσείου του Φάρου του Αγίου Αυγουστίνου για να κερδίσει την υποστήριξή τους για τα ευρήματα.

Ο μύθος πίσω από το «Τρίγωνο των Βερμούδων» δεν αποτελεί μέρος αυτών των ευρημάτων.

Το τρίγωνο των Βερμούδων

Σε email, ο Μπαρνέ είπε ότι η περιοχή, η οποία είναι γνωστή για τη μυστηριώδη εξαφάνιση πλοίων και αεροσκαφών, είναι αυθαίρετη και προϊόν φαντασίας. Ο χώρος που βρίσκονται τα συντρίμμια του Cotopaxi είναι οριακά έξω από τα σύνορα του τριγώνου, όπως και πολλά άλλα ναυάγια που σχετίζονται με το «Τρίγωνο των Βερμούδων».

Ενώ η περιοχή όπου εξαφανίστηκε το Cotopaxi έχει λάβει κάποια προσοχή στο παρελθόν ο Μπαρνέ ελπίζει ότι η έρευνά του θα ρίξει φως στο ανθρώπινο κόστος της τραγωδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα