Λουκέτο σε δεκάδες σχολεία της Πάτρας – Συνεχίζονται οι καταλήψεις λόγω κοροναϊού

20:37 21/9/2020 - Πηγή: In.gr

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία της Πάτρας τα οποία είναι υπό κατάληψη, μία μόλις εβδομάδα μετά το πρώτο κουδούνι.

Οι μαθητές έβαλαν λουκέτα, ζητώντας διαφορετικά μέτρα κατά της πανδημίας, όπως είναι τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση των αποστάσεων. Και μπορεί στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να είχε μπει λουκέτο σε 11 σχολεία, σήμερα όμως το νούμερο είναι τουλάχιστον τριπλάσιο.

Κατάληψη σε 39 σχολεία

Σύμφωνα με την

ιστοσελίδα thebest.gr, σήμερα βρίσκονταν υπό κατάληψη 39 σχολεία στην Πάτρα.

Ειδικότερα, υπό κατάληψη τέλεσαν πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Αγρινίου.

Παράλληλα, οι καταλήψεις στην πλειοψηφία τους έγιναν για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ματαιώθηκαν καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Σε δύο περιπτώσεις σχολείων ωστόσο -Παραβόλα και Καινούργιο- οι μαθητές επικαλούνταν και το ζήτημα των μασκών.

Κατσανιώτης: Αποφασίζουν ερήμην των μαθητών

Σε δήλωσή του ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, τονίζει πως οι «επαγγελματίες» καταληψίες και τα 15μελή που αποφασίζουν ερήμην των μαθητών έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάτρα και στρέφεται κατά του δημάρχου της πόλης.

«Δεκάδες καταλήψεις σε σχολεία, πέραν πάσης λογικής και σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι όλα αυτά γιατί πάνω από το συμφέρον των παιδιών μπαίνει η κομματική εμμονή. Μπαίνουν τα κόμματα του μπάχαλου που θέλουν να στρατολογήσουν επαναστάτες και να εκβιάσουν μόνο και μόνο για το προσωπικό και πολιτικό τους όφελος» επισημαίνει και προσθέτει:

«Φαίνεται, όμως, ότι οι «μπαχαλάκηδες» των σχολείων έχουν τη στήριξη και του δημάρχου, Κ. Πελετίδη, ο οποίος βάζει το κόμμα πάνω από τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών».

Όπως ο ίδιος λέει «μέχρι χθες κρατούσα ήπιους τόνους και δεν σχολίαζα τη στάση του. Αλλά πλέον δεν μπορώ να ανεχθώ το πολιτικό παιχνίδι που παίζει χωρίς να σέβεται τίποτε. Δεν είναι άξιος να τον αποκαλώ δήμαρχο γιατί δεν του αξίζει αυτός ο τίτλος».

«Φτάνει πιά η ανοχή στις μειοψηφίες που καταστρέφουν τα σχολεία. Οσοι δεν σέβονται χιλιάδες μαθητές κι εκπαιδευτικούς πρέπει να καταδικαστούν. Προτού να είναι αργά και βρει πρόσφορο έδαφος η «σπορά» του διχασμού που ρίχνουν ορισμένοι και καταστρέφουν την πατρίδα μας» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουκέτο, Πάτρας – Συνεχίζονται,louketo, patras – synechizontai