Λευκός Οίκος : Τραμπ και Μακρόν ανησυχούν για την αυξημένη ένταση Ελλάδας – Τουρκίας

02:44 15/8/2020 - Πηγή: In.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική συζήτηση που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

«Εξέφρασαν την ανησυχία τους»

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίας

Εμμανουέλ Μακρόν «εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, χωρών συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Παρασκευή, αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ότι συνομίλησε με τον αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο.

«Τις ίδιες απόψεις»

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις. Η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή είναι προς το κοινό συμφέρον μας, το οποίο θα υποστηρίξουμε», έγραψε ο γάλλος πρόεδρος.

I have spoken to US President Donald Trump about the situation in the Eastern Mediterranean, Libya and Lebanon. We share the same views. Peace and security in the region is in our common interest, which we will uphold.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 14, 2020

Εν μέσω της έντασης αναφορικά με τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, η Αγκυρα δήλωσε χθες πως η Γαλλία θα πρέπει να αποφεύγει πράξεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, μετά τα γυμνάσια που πραγματοποίησε το γαλλικό ναυτικό με ελληνικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή την περασμένη Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα