Κρεσέντο προκλήσεων: Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις σε 3-4 μήνες βάσει της συμφωνίας με Λιβύη

18:41 29/5/2020 - Πηγή: In.gr

Δίχως τέλος είναι οι προκλήσεις της Άγκυρας ανήμερα της επετείου Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Μετά τη φιέστα που στήνεται στην Αγία Σοφία, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου – και συγκεκριμένα στην περιοχή που περιέχεται στη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης- θα ξεκινήσουν σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Προ ημερών, ο Φατίχ Ντονμέζ είχε αναφέρει ότι η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων έχει αναρτήσει για τρεις μήνες (σ.σ. την περιοχή)

και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση.

«Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα ξεκινήσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες» ανέφερε.

Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Fatih θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα στις 15 Ιουλίου.

Navtex νότια της Κρήτης

Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες πριν, η έκδοση τεσσάρων NAVTEX από την Άγκυρα για διεξαγωγή ασκήσεων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και της Ρόδου, από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου και μέχρι ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη.

Η Τουρκία στέλνει το μήνυμα για τις προθέσεις της το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι έχει αναγγείλει πως αναμένει την παραχώρηση άδειας ερευνών από τη Λιβύη και αμέσως μετά θα αποστείλει το ερευνητικό σκάφος της για την πραγματοποίηση των ερευνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα