Κραυγή αγωνίας από τους καλλιτέχνες για τα νέα μέτρα – Ο Γιάννης Ζουγανέλης στο MEGA

12:21 8/11/2020 - Πηγή: In.gr

Όπως λέει η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτόγνωρη και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να σεβαστούμε τα μέτρα – ακόμη και όσοι διαφωνούν με αυτά. «Ακόμη και οι συνομωσιολόγοι οφείλουν να τα σεβαστούν γιατί υπάρχουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι  που τα πιστεύουν».

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είπε ότι  «οι πολιτικοί θα πρέπει όταν λαμβάνουν μέτρα να λαμβάνουν και τα αντίμετρα». Αυτό αφορά όλους τους κλάδους,  ενώ ειδικότερα στάθηκε στον τομέα του πολιτισμού και στη μεγάλη σημασία που παίζει στην Ελλάδα από τα αρχαία

χρόνια μέχρι σήμερα. «Πρέπει να δούμε τι έχει προσφέρει ιστορικά το τραγούδι και το θέατρο. Πρέπει να μας σεβαστούν και να μας υπολογίσουν περισσότερο» τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης,  και αναφέρθηκε σε προτάσεις, όπως στο παράδειγμα της Γερμανίας όπου γίνονται διαδικτυακά θεατρικές παραστάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα με τις κατάλληλες πρόνοιες για αμοιβές των καλλιτεχνών.

Πάντως εξέφρασε τον φόβο μήπως από την υπακοή πάμε στην διαδικασία της υποταγής, και χάσει ο άνθρωπος την αξιοπρεπεια του. Πρέπει όταν επιστρέψουμε από αυτήν την κατάστασηα με τον κορωνοϊό «να μην παραμείνει τίποτα από το παρόν που ζούμε και το οποίο δεν είναι δημιουργικό». Καθένας μας θα πρέπει να μπει σε διαδικασία έκφρασης και οι πολιτικοί στην διαδικασία της κουλτούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα