Κοζάνη : Εκτός σχολείου τουλάχιστον για ένα μήνα μαθητής ΑμεΑ – Τι συνέβη
Εκτός σχολείου τουλάχιστον για ένα μήνα, κινδυνεύει να μείνει ένας μαθητής ΑμεΑ στην Κοζάνη.
Το παιδί που φοιτά στη Β΄Γυμνασίου, πάσχει από σπαστική τετραπληγία και παρά το ότι ετοιμαζόταν με ενθουσιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, δεν ξεκίνησε μαθήματα καθώς το άτομο που τον βοηθάει στο σχολείο έλαβε 15ήμερη άδεια προκειμένου να εισαχθεί αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο για εγχείρηση.
Κατά συνέπεια το παιδί, αναγκάστηκε να μείνει αυτές τις ημέρες στο σπίτι. Μάλιστα ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε την οικογένεια πως η άδεια της βοηθού του μαθητή θα παρατεινόταν ακόμα 15 ημέρες φτάνοντας τον μήνα, χωρίς να είναι γνωστό αν θα ζητηθεί και ακόμα μία παράταση.
Σημειώνεται, ότι – όπως πληροφορήθηκε η οικογένεια του παιδιού – τα σχολεία δεν μπορούν να ζητήσουν αναπλήρωση βοηθητικού προσωπικού εάν το βοηθητικό προσωπικό δεν ζητήσει μακροχρόνια άδεια, άδεια δηλαδή άνω του ενός μήνα.
Στην περίπτωση που η άδεια θεωρηθεί μακροχρόνια, τότε η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να περιμένει την πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας ώστε να καταχωρήσει το κενό που προέκυψε και να ζητήσει αναπλήρωση. Μέχρι να σταλούν τα κενά και να διορίσει το υπουργείο τον επόμενο αναπληρωτή, το παιδί με ειδικές ανάγκες παραμένει χωρίς βοηθητικό προσωπικό, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση συνεπάγεται παραμονή του μαθητή στην οικία του.
Τι λέει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςΣύμφωνα με τη voria.gr, που επικοινώνησε με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κοζάνη,έγιναν προσπάθειες μεταφοράς υπάρχοντος βοηθητικού προσωπικού από την περιοχή στο συγκεκριμένο σχολείο προκειμένου να υποστηρίξει τον μαθητή έως ότου λήξει η άδεια της συναδέλφου τους. Κάτι τέτοιο ωστόσο κατέστη αδύνατο καθώς οι δύο γυναίκες που εργάζονται ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό στην περιοχή είναι απολύτως απαραίτητες για τα σχολεία τους υποστηρίζοντας η καθεμία δύο μαθητές.
Η μόνη εναλλακτική προς το παρόν, σύμφωνα με τη διεύθυνση, είναι η οικογένεια να προσλάβει ένα ιδιώτη βοηθό, ο οποίος θα πηγαίνει στο σχολείο με τον μικρό μαθητή ώστε να τον υποστηρίζει για να συνεχίσει κανονικά την εκπαίδευσή του έως ότου επιστρέψει η βοηθός του δημοσίου ή έρθει η αναπληρώτριά της.
«Ο χρόνος είναι αντίπαλος για τα παιδιά με αναπηρία»Το θέμα δημοσιοποίησε ο αδελφός του μαθητή, με ανάρτησή του στο Facebook, η οποία ξεπέρασε τις 440 κοινοποιήσεις.
«Είναι εύκολο να κλείνουμε τα μάτια και να πούμε “θα λυθεί”. Ο χρόνος όμως είναι αντίπαλος για τα παιδιά με αναπηρία. Όταν χάνουν χρόνο, χάνουν έδαφος από την εξέλιξή τους», αναφέρει ο ίδιος, μεταφέροντας την απογοήτευση του αδερφού του, που πρέπει να παραμένει στο σπίτι.
«Για παιδιά με ειδικές ανάγκες το σχολείο είναι ένα βασικό μέσο κοινωνικοποίησης. Είναι εκεί που θα δουν τους φίλους τους. Τώρα ο αδελφός μου το στερείται αυτό», σημειώνει.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός: Άσχημο πρωινό για την Ελλάδα – Τέσσερις νεκροί σε λίγες ώρες
- Φεύγει ο Ήλιος έρχεται το STILL STANDING σε νέα ώρα...
- “Θα στήσουμε τουρκική σημαία στην Αθήνα”
- Το δίπλωμα ΙΧ θα έχει ισχύ και για μηχανάκι μέχρι 125 κ. εκ.
- Κίνδυνος - θάνατος το πάχος στην κοιλιά - Τι έδειξε νέα έρευνα
- Διακοπή λειτουργίας Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στις 25-9-2020 και ώρα 15.30
- Κορονοϊός: «Στο χείλος της αβύσσου» το Ισραήλ - Νέο lockdown σε όλη τη χώρα
- Αυτά τα 5 χρώματα πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου σύμφωνα με την Coco Chanel
- Πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων από την 1η Οκτωβρίου
- Αυτά είναι τα κρυμμένα κόλπα που απογειώνουν τη χρησιμότητα του Google Maps
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Ο Jean-Guihen Queyras και ο Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας
- Πώς θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική «τσιμπίδα» για τους αρνητές της μάσκας
- Τηλεργασία : Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις για το 40% των εργαζομένων – Πώς συμπληρώνεται το έντυπο
- Αρνητές τέχνας κατεργάζονται
- Νία Βαρδάλος : Η ξεκαρδιστική ανάρτηση για το τεστ του κοροναϊού
- NBA : Με κάρφωμα του Αντεμπάγιο στην κορυφή το Top 5
- Κοροναϊός : Μια «ανάσα» από νέα μέτρα στην Αττική – Ανησυχία για τις αντοχές του συστήματος Υγείας
- Ιανός : Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη στήριξη των πληγέντων – Τι προβλέπει
- Μαθητές στο MEGA: Κάνουμε κατάληψη για περισσότερες μάσκες και μικρότερα τμήματα
- Η διάσημη «Μπανάνα» του Κατελάν τώρα στο Guggenheim Museum
- Τελευταία Νέα In.gr
- Κοζάνη : Εκτός σχολείου τουλάχιστον για ένα μήνα μαθητής ΑμεΑ – Τι συνέβη
- Το φετινό Oktoberfest θα είναι διαφορετικό από τα άλλα
- «Πάμε Δανάη!»: Ακυρώνεται λόγω πανδημίας η τελετή των βραβείων Νόμπελ
- Πώς θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική «τσιμπίδα» για τους αρνητές της μάσκας
- Αρνητές τέχνας κατεργάζονται
- Υπουργός που δεν παίζει ομαδικά
- Κοροναϊός : Μια παρέα Άγγλων βρήκε τρόπο να παρακάμψει το «κεκλεισμένων των θυρών»
- TIME: Οι 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες του 2020
- Αυτές είναι οι 26 γυναίκες – στρατηγοί που δίνουν καθημερινή μάχη στις Εντατικές [ονόματα]
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το φετινό Oktoberfest θα είναι διαφορετικό από τα άλλα
- Το φετινό Oktoberfest θα είναι διαφορετικό από τα άλλα
- Στρατός: Το σχέδιο για διζωνικό σύστημα - Θητεία από 9 έως 12 μήνες
- Λινού: Μέτρα σήμερα, να μην περιμένουμε την άλλη Δευτέρα
- ΔΝΤ για κορονοϊό: Θα χρειαστούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην ανάπτυξη
- Καρδίτσα: «Θερμή» υποδοχή κατοίκων στον Μητσοτάκη με αποδοκιμασίες (Video)
- Πέθαναν έξι άτομα από κορωνοϊό σε λίγες ώρες
- Κορονοϊός: Εξι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Συνολικά 363 τα θύματα στη χώρα μας
- Υπό κατάληψη 200 σχολεία - Συλλαλητήρια μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με λίστα αιτημάτων