Κοροναϊός: 218 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο [γραφήματα]
Μειωμένα είναι τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, καθώς καταγράφηκαν 218 νέα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, σημειώθηκαν 3 ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 379.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
Από αυτά, 2.825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ο χάρτης των κρουσμάτωνΓια ακόμη μια ημέρα, η Αττική αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων με 118 νέα.
Αναλυτικότερα:
39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο118 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 28 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου5 κρούσματα στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές3 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.68 διασωληνωμένοιΤην ίδια στιγμή, 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών.
Από αυτούς, 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Στο μεταξύ, 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τρεις νέοι θάνατοιΤέλος, έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 379 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ηλικιακή κατανομήΗ ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Γεωγραφική διασποράΟ χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.
Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Από την επιτυχία στον εγκλεισμό στο Δαφνί: Το βίαιο τέλος του πιο αιρετικού Έλληνα καλλιτέχνη
- Εύβοια: Χαροπαλεύει 30χρονος σε εντατική νοσοκομείου από λάθη οδοντιάτρου
- Κορωνοϊός: Κατέληξε γυναίκα 39 ετών στο Λαϊκό
- Κρούσματα σήμερα 27/9: Τα αναπόφευκτα νέα μέτρα και η αγωνία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
- Κίνηση-βόμβα πριν την Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ!
- Κορωνοϊός: Γεγονός ο πρώτος θάνατος μετανάστη από τον ιό – Στα 378 συνολικά τα θύματα
- Κορονοϊός: 218 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
- Φριχτό τροχαίο στον Έβρο: Σκοτώθηκε ζευγάρι
- Πόλεμος Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Φλέγεται το Ναγκόρνο-Καραμπάχ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
- Χάος στην Αρμενία: Το Αζερμπαϊτζάν λέει ότι κατέλαβε χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχό της
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Σεισμός : Τα Ρίχτερ συνεχίζουν να τρομάζουν την Χαλκιδική
- ΕΑΜ: τρία γράμματα που έγραψαν ιστορία
- Είναι το Facebook κακό για την κοινωνία ;
- Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ
- Με «αγκάθια» στρώνει ο Ερντογάν το έδαφος για τις διερευνητικές επαφές
- Γάτες : Τα πιο «ύπουλα» και αστεία ζώα του YouTube
- Τι ζήτησε ο Τσίπρας στον Ευαγγελισμό
- «Φωτιές» ανάβει ο Τραμπ με την τοποθέτηση της Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο
- Google : Έγινε 22 χρονών και το γιορτάζει με ένα doodle
- Οι φυλετικές διακρίσεις τσακίζουν και την οικονομία: Κόστισαν 16 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια
- Τελευταία Νέα In.gr
- Κοροναϊός: 218 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο [γραφήματα]
- Με «αγκάθια» στρώνει ο Ερντογάν το έδαφος για τις διερευνητικές επαφές
- Οι φυλετικές διακρίσεις τσακίζουν και την οικονομία: Κόστισαν 16 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια
- Νοβίτσικι: «Μακάρι να πάσαρα σαν τον Γιόκιτς»
- Λευκορωσία : Συνέχεια διαδηλώσεων κατά του Λουκασένκο, αλλά και των βίαιων συλλήψεων
- Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 : Ματσάρα στο «Βικελίδης»
- Μείωσε με «Φέτφα», ισοφάρισε με γκολάρα ο Ματίγια
- Κοροναϊός: Εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μαδρίτης ενάντια στη μερική καραντίνα
- Απίστευτο: Ομάδα ταξίδεψε 1500 χλμ. και μόλις έφτασε έμαθε ότι δεν θα παίξει
- ΕΑΜ: τρία γράμματα που έγραψαν ιστορία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βαριά ήττα για τη Μπάγερν, 4-1 η Χοφενχάιμ
- Bundesliga: Η Χόφενχαϊμ διέσυρε με 4-1 τη Μπάγερν Μονάχου
- Έκτακτο Δελτίο καιρού: Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
- Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού: Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες με θέμα «Αρχαία Θεατρική Μάσκα και Ήχος» (φωτο)
- Ακόμη 218 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα
- Ο Ρουβάς διαφήμισε πολυτελές αυτοκίνητο έξω από το Ηρώδειο - «Χωρίς άδεια» λέει το υπ. Πολιτισμού
- Καστελόριζο: Το πιθανότερο σενάριο για την πρόκληση με τη σημαία και το drone
- Λευκορωσία: Διαδηλώσεις κατά του Λουκασένκο - Συλλήψεις και δακρυγόνα από την αστυνομία
- Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (27/09/2020)
- Κορονοϊός: 218 νέα κρούσματα στην Ελλάδα