Κοροναϊός : Ζευγάρι ηλικιωμένων τα νέα κρούσματα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

02:31 25/6/2020 - Πηγή: In.gr

Ζευγάρι ηλικιωμένων 90 και 80 χρονών είναι τα δύο νέα κρούσματα κοροναϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων σε 35 δείγματα που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Συγγενικά πρόσωπα

Οπως μεταδίδει το thespro.gr, πρόκειται για συγγενείς των μελών της οικογένειας που έχουν ήδη βρεθεί θετικά στον κοροναϊό.

Τα κρούσματα στην περιοχή έχουν πλέον φτάσει τα 12, και σήμερα το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 38 δειγμάτων τα οποία έχουν αποσταλεί στην

Πάτρα.

Η εστία του κοροναϊού εντοπίστηκε μετά τα θετικά δείγματα που διαπιστώθηκαν σε δύο αδερφές ηλικίας 52 και 59 ετών, οι οποίες είχαν έρθει σε επαφή με άτομα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Από την ιχνηλάτηση βρέθηκαν άλλα πέντε κρούσματα και οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν.

Τα 100 δείγματα ημερησίως

Οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με τους γιατρούς να φιλοδοξούν να φτάσουν τα 100 δείγματα ημερησίως.

Χθες, από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν συνολικά 139 κρούσματα, εκ των οποίων τα 137 ήταν αρνητικά.

Η κατανομή τους ανά νοσοκομείο έχει ως εξής: ΠΓΝΙ 47, Χατζηκώστα 9, Πρέβεζας 4, Λευκάδας 6, Κέρκυρας 13, Αρτας 17, ΚΟΜΥ 34, Φιλιατών 9.

Keywords
Τυχαία Θέματα